Francuska preko Brazila do četvrtfinala – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Francuska preko Brazila do četvrtfinala

U odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale ženskog olimpijskog turnira u Tokiju, reprezentacija Francuske savaldala je Brazil 29:22 (17:11) i prebrinula brigu oko plasmana među osam najboljih. Selekcija Olivijea Krumbolca zauzela je treće mesto u grupi, pa će se za polufinale boriti protiv Holanije ili Crne Gore.

Francuskinje su prilično zakoplikovalee sebi situaciju porazima od Španije i Rusije, uz remi sa Švedskom. Ipak, na kraju su dve pobede bile dovoljne da se ostvari primarni cilj, a jasno je i da će biti favoriti u borbi za polufinale sa kim god da se sastanu. 

S druge strane, reprezentacija Brazila je završila ispod crte iako je fenomenalno započela turnir. Nakon remija sa Rusijom i pobede nad Brazilom, usledila su tri uzastopna poraza.

FRANCUSKA-BRAZIL 29:22 (17:11)

FRANCUSKA: Lejno 3 odbrane, Darlo 9 odbrana – Nze Minko 3, Fopa 3, Edviž 1, Flipes 2, Ugolan 3, Niakate 3, Zadi 2, Lasurs 4, Pino 4, Valnetini 1, Koatanea 1, Nokandi 2

BRAZIL: Arenhart 4 odbrane/1 gol, de Aruda 2 odbrane – Ventura, Matieli 2, Bitolo, Guairieiro, Vieira, Kardoso 4, Arauho 3, Amorim, de Arauho, Belo, Do Nasimento 6, De Paula 4

Poredd Brazila, eliminisana je selekcija Španije, dok je Mađarska sa dva trijumfa u poslednja dva kola uspela da prođe dalje.

Foto: IHF

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *