Francuskinje preko Švedske do finala OI! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Francuskinje preko Švedske do finala OI!

Francuska će imati predstavnika u oba finala rukometnih olimpijskih turnira. Nakon muškaraca, plasmanu u završnu predstavu na najvećoj smotri sporta raduju se i devojke, pošto su u polufinalnoj utakmici savladale Švedsku 29:27 (15:14). 

Protivnik Francuskinja u borbi za zlatnu medalju biće bolji iz duela Norveške i Rusije (14.00). Ukoliko to budu Ruskinje, gledaćemo ista finala u obe konkurencije kao pre pet godina u Riju.

Šveđanke su najviše pokazale tokom turnira, ali je selektor Francuske, Olivije Krumbolc, savršeno tempirao formu svoje ekipe, koja je igrala sve bolje kako je turnir odmicao.

Skandinavke su bolje počele, povele sa 5:2, ali je Francuska brzo uspostavila ravnotežu, i početkom nastavka prvi put povela sa dva razlike (16:14). Švedska je preokrenula na 21:20, ali je ispostavilo da joj je to bilo poslednje vođstvo. Rival je reagovao serijom 3:0, poveo 23:21, i održavao to odstojanje igrom gol za gol do same završnice, kada je Gras Zadi povisila na 29:25, čime je pitanje pobednika rešeno. 

Imala je Švedska svoje šanse, ali nije koristila poklone protivnika, jer je često na greške odgovorala greškama. Izabranice Tomasa Aksnera nisu iskoristile činjenicu da su Francuskinje promašile sva četiri sedmerca na ovoj utakmici, a da je Johana Vestberg realizovala svih šest penala na drugoj strani.

FRANCUSKA-ŠVEDSKA 29:27 (15:14)

FRANCUSKA: Lejno 3 odbrane, Darlo 7 odbrana – Nze Minko 2, Fopa 5, Edviž, Flipes 3, Ugolan 3, Niakate 1, Zadi 7, Lasurs 1, Pino 3, Valentini 2, Koatanea 1, Nokandi 1

ŠVEDSKA: Bundsen 5 odbrana, Ride 4 odbrane – Karlson , Hanson 2, Torleifsdotir, Hagman 3, Lindkvist 2, lagerkvist 1, Vestberg 6 (6), Lundstrom 1, Roberts 5, Petren, Blom, Stromberg 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *