Gorenje za Top 16 u Švedskoj, Jovićić: Igramo sličan rukomet, spremni smo da iznenadimo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Gorenje za Top 16 u Švedskoj, Jovićić: Igramo sličan rukomet, spremni smo da iznenadimo!

Mini serijom od dve pobede nad La Riohom i Eksom, ekipa Gorenja zaradila je priliku da se u poslednjem kolu grupne faze EHF Lige Evrope bori za plasman u osminu finala.

Ipak, zadatak je jako težak – slovenački šampion od 18.45 gostuje Savehofu u Švedskoj, a pored pobede nad favoritom, neophodno mu je da La Rioha ne savlada prežaljeni Eks u Francuskoj.

Gorenje i španski tim imaju po sedam bodova, ali je La Rioha u prednosti kada je međusobni skor u pitanju. Savehof je prebrinuo brige jer će sigurno završiti na drugom mestu, ali ni Eks nema previše rezultatskih motiva, s obzirom da je odavno izgubio šanse da prođe dalje.

-Čeka nas susret sa jako dobrim protivnikom u Švedskoj. Oni su potpuno zasluženo obezbedili drugo mesto u grupi. Njihov stil igre je jako sličan našem, ali je razlika u tome što imaju veću širinu na raspolaganju. Za nas je situacija jasna – pristupićemo utakmici maksimalno motivisani da pružimo svoj maksimum, ne bi li ih iznenadili – rekao je pred meč trener Zoran Jovičić.

Domen Tajnik se nalazi u odličnoj formi, sjajnim partijama je puno doprineo prethodnim pobedama u Ligi Evrope.

-Pred nama je vrlo zahtevnih 60 minuta, Savehof je pokazao izuzetno dobru igru u dosadašnjem toku takmičenja. Međutim, mi smo se pripremili za njih, kao što to činimo za svaku utakmicu. Verujem da ćemo uspeti da osvojimo dva boda, a nadam se da će to biti dovoljno da prođemo grupu – dodao je Tajnik. 

Grupa C

Poslednje kolo:

18.45 Savehof-Gorenje

20.45 Eks-La Rioha

20.45 Nexe-Magdeburg

TABELA

Magdeburg 17

Savehof 12

Nexe 10

La Rioha 7

Gorenje 7

Eks 1

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *