Gosti sa severa omiljeni u Slavoniji: Skandinavci redovne mušterije „Gromova“! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Gosti sa severa omiljeni u Slavoniji: Skandinavci redovne mušterije „Gromova“!

Dvorana „Kralja Tomislava“ u Našicama neosvojiva je tvrđava za goste sa severa! To je potvrđeno i u utorak, kada je favorizovani GOG bio dobrano nadjačan od ekipe Nexea, koja je stvorila kapital od 32:27 pred revanš u Danskoj.

Ova dvorana je vremenom postala jedan od najjačih domaćih terena u Ligi Evrope, naročito za skandinavske ekipe, pošto se nijedna nije dobro provela na gostovanju „Gromovima“. Od kada je izašao na evro scenu, RK Nexe zna samo za pobede protiv timova iz ovog dela kontinenta.

Naime, u poslednjih deset godina, tri danska i tri švedska tima vratila su se nezadovoljna iz Našica. Redom su padali Guif, Esbjerg, Alingsas, Silkeborg, Savenhof i, na kraju favorizovani GOG Gudme, koji u svojim redovima ima reprezentativce evropskog i svetskog šampiona. 

Ne treba zaboraviti da su na ovom mestu oružje polagali i bundesligaški velikani poput Magdeburga (2012), Fukse Berlina (2018) i Hanovera (2019). 

Uz neosporan kvalitet i motivaciju igrača dugogodišnjeg hrvatskog vicešampoiona, nema dileme da je uzrok uspostavljanja ove tradicije i stil rukometa koji Nexe gaji godinama unazad, a koji je aktuelni šef struke Branko Tamše unapredio na jedan viši nivo. 

Nexe je ekipa podjednako kadra i da se „juri“ po terenu sa skandi majstorima, ali i da dobro iskontroliše utakmicu sporijim ritmom, što je kvalitet kojim se retko koji sastav može pohvaliti. 

Ipak, mnogo važnija od ove statistke, jeste činjenica da je ovaj klub na korak od spektakularnog uspeha – plasmana na fajnal-for. Slavnoski san, od jave deli 60 minuta pakleno teške borbe u Gudmeu narednog utorka. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *