Handball-Planet.com: Darko Stanić najbolja investicija u sezoni 2011/2012 - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Handball-Planet.com: Darko Stanić najbolja investicija u sezoni 2011/2012

Handball-Planet.com: Darko Stanić najbolja investicija u sezoni 2011/2012

0 komentar

 Specijalizovani rukometni sajt na engleskom jeziku, Handball-Planet.com, objavio je listu deset najboljih kupovina, odnosno,  pojačanja koja su najviše pružila u evropskom rukometu ove sezone (2011/2012). Na prvom mestu se našao srpski reprezentativni golman, Darko Stanić, čiju je neizvesnu sudbinu nakon razmirica sa upravom Cimos Kopera, rešio skopski Metalurg, dovodeći ga u svoje redove prošlog leta. On mi je to vratio na najbolji mogući način. Među 10 najboljih našli su se i Momir Rnić (Gepingen), odnosno, Žarko Marković (Metalurg)

1.  DARKO STANIC (golman, HC METALURG SKOPJE)

Kada je napuštao Cimos Koper prošlog leta posle svađe sa klupskim čelnicima u nameri samo da igra do 2012. godine i početka ugovora sa Gepingenom, niko nije očekivao da će Darko Stanić postati najbolji golman na EHF EURO 2012 i jedna od najpopularnijih ličnosti u Makedoniji. Možda je to bio samo Lino Červar. Bilo kako bilo, Stanić i Metalurg su "win win" kombinacija. Makedonski šampion je osvojio drugo mesto u jakoj SEHA ligi i ostvario najveći uspeh u Ligi šampiona – plasman u TOP 16. Posle svega, Metalurg ima jaku želju da ga zadrži, iako Mojkovčanina čeka trogodišnji ugovor sa Gepingenom.

2. GUDJON VALUR SIGURDSSON (levo krilo, AG COPENHAGEN)

3. NIKOLAJ MARKUSSEN (levi bek, BM ATLETICO MADRID)

4. MATTIAS ANDERSSON (golman, SG FLENSBURG)

5. MOMIR RNIC (levi bek, FRISCH AUF GOPPINGEN)

Srpski levi bek je kao bomba, odličan šuter, brz i agresivan. Posle tri godine u Sloveniji, izgleda spremno za bundesligaška iskušenja. Sa ovim nivoom igara, Gepingen će imati problema da ga zadrži…

6. ANTONIO GARCIA ROBLEDO (levi bek, ADEMAR LEON)

7. KENTIN MAHE (srednji bek, VfL GUMMERSBACH)

8. HOLGER GLANDORF (desni bek, SG FLENSBURG)

9. GABOR ANCSIN (desni bek, PICK SZEGED)

10. ZARKO MARKOVIC (desni bek, HC METALURG)

Bio je najbolji desni bek generacije 1986, ali izgubio je svoj put. Posle klupe MKB Vesprema i prosečnih epizoda u Crnoj Gori i na Bliskom Istoku, levoruki igrač je našao svoju sreću sa Červarom i Metalurgom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball