HEROJ ĐINĐOŠA: Aleksandar Tomić "ugasio svetlo" Pik Segedu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa HEROJ ĐINĐOŠA: Aleksandar Tomić „ugasio svetlo“ Pik Segedu!

HEROJ ĐINĐOŠA: Aleksandar Tomić „ugasio svetlo“ Pik Segedu!

Marko Marjanović
0 komentar

Dugo će se pamtiti šokantna pobeda Đinđoša nad Pik Segedom prethodnog vikenda, ne samo u Mađarskoj. Ovaj klub iz sredine tabele domaćeg šampionata postao je tek četvrti koji je savladao aktuelnog šampiona u poslednjih deset godina, nakon Vesprema, Tatabanje i Čurgo.

Najveći protagonista ove senzacije bio je srpski golman Aleksandar Tomić, koji je nestvarnom partijom „uništio“ velikog favorita. Momak koji je pred ovu sezonu stigao iz Trebnja, sakupio je 22. odbrane i postao apsolutni heroj domaćina, a noćna mora tima Huana Karlosa Pastora, koji tokom 60 minuta nikako nije uspevao da pronađe rešenje za spektakularnog čuvara mreže.

Nikada u životu nisam video ovakvu golmansku partiju, a mislim da nije ni Pastor – rekao je između ostalog trener pobednika, Daniel Kiš. 

Nekada juniorski i univerzitetski reprezentativac svoje zemlje, briljirao je i prošle godine u Trimo Trebnju, sa kojim je ostvario istorijske uspehe plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope i drugim mestom u nacionalnim šampionatu Slovenije. 

Tomić (32) je u domovini branio za večite rivale, Crvenu zvezdu i Partizan, dok je u Sloveniji pre Trimo Trebnja branio za Krku.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball