Horvat pred Bidasou: Vreme je za "Inati se Slavonijo"! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Horvat pred Bidasou: Vreme je za „Inati se Slavonijo“!

Horvat pred Bidasou: Vreme je za „Inati se Slavonijo“!

Marko Marjanović
0 komentar

Veliki je izazov pred ekipom Neksea, koja će u utorak (18.00) pred svojim navijačima pokušati da nadoknadi minus tri iz prvog meča poslednjeg kola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu EHF Lige Evrope, nakon poraza od Bidasoe u Irunu 30:27.

„Gromovi“ su prikazanim odnosom snaga u Španiji pokazali da su i te kako kadri da eliminišu Bidasou, a za takav uspeh bi, po mišljenju trenera Horvata, ključna mogla biti pomoć sa tribina, na kojima će biti maksimalno 300 navijača.

Uz snagu na terenu, biće nam potrebna dodatna snaga na tribinama, jedno jedinstvo kako bi se napravio pritisak kakav su oni čitavim tokom meča u Španiji pravili nama. Ako tako budemo funkcionisali, dakle kao jedan – apsolutno im možemo parirati. Navijači će nam biti vrlo važan faktor, nadam se da će nam dati vetar u leđa i otežati posao protivniku, kao što je činila njihova publika u Irunu.

Mi imamo jednu lepu navijačku himnu, „Inati se Slavonijo” i mislim da je to sada pravo vreme da pokažemo ko smo i šta smo, i koliko smo zapravo veliki. Takođe, raduje nas povratak Buvinića koji, doduše, i dalje igra pod bolovima, ali će svi stisnuti zube za revanš. Treba nam veliko srce, borbenost, hrabrost i zajedništvo kako bi savladali ekipu kakva je Bidasoa. Oni su dosta strpljivi, znaju igrati ovakve utakmice, prošle godine su igrali u Ligi šampiona, tako da moramo objediniti sve svoje kvalitete, kako igračko tako i ostale, kako bi napravili konačan uspeh i prošli dalje. Verujem da ćemo uspetirekao je Hrvoje Horvat.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball