Balkan-Handball.com

Italija – Kasarano opet najbolji!

 Iako su rukometaši Konversana najavljivali da će vratiti titulu u svoje vitrine, budući da predstavljaju najambiciozniju rukometnu sredinu sa pravom rukometnom publikom na Apeninima, to im nije pošlo za rukom u finalnoj seriji italijanskog prvenstva, u kojoj je Kasarano bio ubedljivo bolji u oba susreta (34:30, 35:26) i tako odbranio titulu šampiona Italije (Torbica, Brajković, Ognjenović, Opalić). Sve ovo ne bi čudilo da ekipa za koju igraju Filiberto Kokuca, Golub Doknić i Demis Radovčić, nije posle regularnog dela sezona bila prva i kao takva, proglašavana za favorita, uz prednost domaćeg terena. Posle neočekivanog poraza, usledila je ostavka predsednika, to jest glavnog finansijera kluba.

– Imali smo odličnu sezonu iza sebe. Zadovoljan sam procentom odbrana koji sam imao (43-44%), kao i ekipnim uspesima na svim frontovima. Osvojili smo i Kup Italije. Sve je bilo idealno do te finalne serije u kojoj smo totalno podbacili. Razloge stvarno ne mogu da objasnim, ali posledice su vidljive. Iako sam želeo da ostanem i imao usmeni dogovor sa predsednikom oko produžetka saradnje, posle njegove ostavke, doći će do smanjenja budžeta, tako da je sve palo u vodu. Po svemu sudeći, posle dve sjajne sezone, moraću da se oprobam u nekoj drugoj sredini – rekao je Golub Doknić (26, na slici), crnogorski reprezentativac i nekadašnji golman Vardara i Vrbasa, koji je poslednje dve godine proveo na jugu Italije. Da podsetimo, balkanska kolonija je počela da se rasipa prošle zime, kada je levo krilo, Vladimir Vojvodić zbog povrede kolena raskinuo saradnju sa Italijanima i vratio se u rodni Vrbas.

 CONVERSANO-ITALGEST CASARANO 30-34 (14-15)

Conversano: Di Ceglie, Vainstein, Corzo 10 , Fantasia, Da Costa Capote, Gaeta 1, Di Maggio 5,Kokuca 5, Radovcic 3, Sampaolo, Napoleone, Doknic, Marrochi 3, Pavan 3.
Italgest Casarano: Amendolagine, Lo Vecchio, Ognjenovic 9, Brajkovic 7, Prskalo 4, Stritof 5, Telepnev, Torbica 6, Buffa, Carrara 1, Di Leo 2, Fovio, Kammerer, Malena.

Casarano – Conversano 35:26 (16:13)

Italgest Casarano: Brajkovic 5, Buffa, Ognjenovic 2, Lovecchio 1, Torbica 7, Carrara 5, Kammerer 2, Opalic, Fovio, Stritof 2, Telepnev 5, Di Leo 4, Prskalo 2, .
Conversano: Nardomarino, Corzo 5, Fantasia, Vainstein 1, Capote 3, Gaeta 1, Di Maggio 3, Kokuca 7, Radovcic 1, Pavan 4, Sampaolo, Napoleone, Doknic, Marrochi 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *