Itana Grbić pred Norvešku: Nema tenzije, uživaćemo u utakmici! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Itana Grbić pred Norvešku: Nema tenzije, uživaćemo u utakmici!

Itana Grbić pred Norvešku: Nema tenzije, uživaćemo u utakmici!

Marko Marjanović
0 komentar

Neočekivanim porazom od Japana, reprezentacija Crne Gore zakomplikovala je sebi borbu za četvrtfinale na ženskom olimpijskom turniru u Tokiju. Selekciji Bojane Popović neophodna je makar jedna pobeda u preostala tri duela grupne faze, mada, u ostvarenju nekih kalkulacija može se dogoditi da ni to ne bude dovoljno. 

Naredni rivali „Lavica“ su šampioni – Evrope (Norveška), Azije (Južna Koreja) i sveta (Holandija).

U četvrtak od 09.15, Crnnogorke će pokušati da se suprotstave najtežem mogućem protivniku, reprezentaciji Norveške, koja je rutinski slavila u prva dva meča nad Japanom i Južnom Korejom.

Srednji bek jedinog balkanskog predstavnika na olimpijskim rukometnim turnirima ovog leta, Itana Grbić, ističe da će, uprkos situaciji, tim igrati bez tenzije protiv velikog favorita.

-Japan je ostao iza nas. Nema vremena za razmišljanje, ni tugovanje… Izgubile smo, to je sport. Pogledale smo snimak, vidjele neke stvari koje ne bi smjele da se ponove, ali misli nisu ka Japanu, to je prošlost.  Da nam je neko pre turnira rekao da ćemo sa Japanom igrati za četvrtfinale, prihvatile bismo, bez potcenjivanja rivala. Ali, sada je tako kako je, idemo dalje.

Put je sada mnogo teži…

-Tri jaka protivnika, ali znamo da igramo protiv njih, nema te ekipe za koju ne može da se nađe rešenje. Čeka nas Norveška. To je rival protiv kojeg se boriš sa uživanjem, bez tenzije. Biće zadovoljsto igrati protiv jedne od najboljih reprezentacija sveta – zaključila je Itana Grbić.

Foto: Uros Hocevar / kolektiff
 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball