Ivan Čupić: Timovi kao Kielce ne praštaju „crne rupe“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ivan Čupić: Timovi kao Kielce ne praštaju „crne rupe“

Jedan od najboljih igrača Vardara u porazu od Vive Kielcea, Ivan Čupić, ponovo je pokazao klasu i na poziciji desnog beka, na kojoj je prinudno igrao. Njegovih pet golova nije bilo dovoljno za više od časnog poraza, a razloge zašto je tako, hrvatski reprezentativac vidi u greškama svog tima kakve ekipa poput poljskog prvaka jednostavno ne prašta.

-Dobro smo otvorili utakmicu zahvaljujući 5-1 zoni i dobroj tranziciji. Znali smo da je Kielce tim koji puno trči i kažnjava svaki grešku, Bili smo spremni na njihovu igru, ali se desilo ono što nije smelo da se desi. U drugom poluvremenu smo se vratili u 6-0 odbranu koja je funkcionisala dobro, nismo im dali puno prostora za igru sa pivotmenom i napad jedan na jedan, znajući kvalitete Karačića i Dujšebaeva, napravili smo seriju i poveli golom razlike.

-Imali smo priliku da sa dva igrača više ponovo povedemo, ali se razbranio Volf, a mi napravili nekoliko gluposti koje je naš protivnik, tim iz vrha evropskog rukometa, umeo da kazni. Teško je  juriti tri gola zaostatka na deset minuta do kraja protiv takve ekipe. Svojom igrom su nam pokazali kako se treba odnositi prema lopti. Bolja ekipa je pobedila. Teško je protiv ekipa kao što je Kielce, PSŽ ili Vesprem vaditi se nakon „crnih rupa“ – rečit je bio popularni „Čupko“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *