Ivana Kapitanović pred F4 u Budimpešti: Ovo je moja osvetnička sezona, hoću da osvojim sve! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ivana Kapitanović pred F4 u Budimpešti: Ovo je moja osvetnička sezona, hoću da osvojim sve!

Posle jako teške prošle takmičarske godine za Ivanu Kapitanović, hrvatska golmanka uživa u fantastičnoj sezoni Meca. Samo nekoliko dana nakon osvajanja titule prvaka Francuske, očekuje je fajnal-for DELO EHF Lige šampiona u Budimpešti, odnosno polufinale protiv branioca trofeja Vipersa, u subotu od 18.00.

Ivanu je pucanje prednjih ukrštenih ligamenata 2020. godine odvojila od terena devet meseci.

-Ova sezona je za mene sezona osvete na neki način. Klub nije osvojio ništa, zato želim da sada osvojimo sve što se može osvojiti. Mentalno mi je bilo jako teško utakmice sa strane, bez mogućnosti da pomognem. Užasan osećaj, ali sada želim da napustim Mec kao šampion – rekla je 27-godišnja golmanka, koja se na leto seli u Rapid iz Bukurešta. 

Na dobrom je putu da se na taj način i oprosti. U neizvesnom dvomeču finala prvenstva sa Brestom, Mec je bio za gol bolji, a očekuje ga i finale Kupa sa Besansonom 11. juna. Ipak, najteži izazov biće fajnal-for Lige šampiona.

-Iskreno, za klub je najvažnija bila domaća titula, koja bi ujedno mogla mnogo doprineti ekipi na samopouzdanju. Ne mogu ni da zamislim u kakvom bismo stanju doputovali u Budimpeštu da smo izgubile od Bresta. Čini mi se da je tim sada značajno opušteniji.

Mec se vraća u mađarsku prestonicu nakon tri godine. Te 2019, tim iz Francuske je doživeo dva poraza, od Rostova i Vipersa. 

-Tada je učešće na fajnal-foru bilo nešto potpuno novo za nas. Čini mi se, kao da smo već osvojili Ligu šampiona samim plasmanom u polufinale. Bile smo prezadovoljne samim dostignućem. Ovoga puta, naš „majndset“ će biti potpuno drugačiji. Imamo više iskustva. Igranje na ovakvom fajnal-foru je san, neverovatan događaj., nemam reči da ga opišem. Ali, ne idemo u Diznilend, već da osvojimo trofej. Ovoga puta smo to shvatili – zaključila je Ivana Kapitanović.

U prvom polufinalu, u subotu od 15.15, sastaju se Đer i Esbjerg.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *