Balkan-Handball.com

JARUN KUP 2019: Detono i Toyota MHC Dubrava podigli trofeje

Dvanaesti po redu Jarun Cup priveden je svome kraju. Nakon 5 dana uzbuđenja na pješčanim terenima saznali smo najbolje iz svih kategorija. Posljednji dan na terene su izašle većinom mlađe dobne kategorije, kao i seniori i seniorke koji su se borili za poredak.

U ženskom polufinalu Toyota MHC Dubrava je ponovno pokazala da su trenutno snažnije od prošlogodišnjih pobjednica Kontesa Nere te su ih pobijedili 2:0 u setovima. Puno napetije je bilo u drugoj utakmici gdje je mađarski LadyBugs nakon raspucavanja pobijedio Westsite Amsterdam te se plasirao u finale. U utakmici za treće mjesto ovoga puta su spretnije bile Kontese koje su zasluženo osvojile brončanu medalju. U finalu je Dubrava u potpunosti kontrolirala utakmicu od početka do kraja te nisu dali LadyBugsu da se približi. S tim su osigurale prvo zlato s ovoga turnira. Spomenimo još da su u utakmici za 5 mjesto pobjedu odnijele cure iz Poznana te tako ostavile domaći Detono Zagreb bez bodova s ovog natjecanja.

U muškoj konkurenciji danski Hei se bez problema obračunao sa muškom ekipom Dubrave 2:0 u setovima. Isti rezultat je bio i na drugoj utakmici. Detono Zagreb je pobijedio mađarski Beach Stars te se plasirao u finale vlastitog turnira. U utakmici za treće mjesto došlo je do neočekivanog obrata. Momci iz Dubrave su ostali bez golmana radi ozljede te je na vrata stao njihov marker Ivan Dumenčić. Utakmica je došla do raspucavanja gdje je Ivan uspio skinuti čak 3 „shootouta“ mađarskoj ekipi te tako osigurao brončanu medalju. U finalu je došlo do ponovnog obračuna iz grupe D. Ovoga puta Detono nije dopustio nikakvo iznenađenje te je relativno mirno na krilima Matezovića i Jurića vratio pokal Jarun Cupa u domaće vitrine pobjedom 2:0.

U mlađim dobnim kategorijama 2000 godišta pobjednici su Chemo Profili u muškoj te norveški Skrim u ženskoj konkurenciji. Chemo Profili su porazili Hello Zagreb 2:1, dok je Skrim nadjačao ŽRK Lokomotivu 2:0.

U 2002. godištu ukupni pobjednici su Goteborg BHC koji su pobijedili nizozemsku ekipu Hiekka Hauska 2:1 nakon raspucavanja. Kod žena ponovno je bio uspješan Skrim pobjedom nad poljskim Olimpijczyk Kowalewo Pomorskieim.

Goteborg se i u 2004 godištu pokazao kao najjaća ekipa na turniru. U finalu su pobijedili ekipu MRK Sesvete koji su nastupili bez golmana, ali svejedno su uspjeli dobro parirati Šveđanima. Najbolja ženska ekipa je Sloga Sv. Nedjelja koja je porazila Dubravu.

Jarun Cup je i ove godine pokazao vrhunsku organizaciju i rukomet na pijesku, te najavio odličan početak pjeskaške rukometne sezone.

Najbolji pojedinci:

MUŠKI

Lijevo krilo: Ivan Ćurković (BHC Sesvete)                                                           

Desno krilo: Petter Valler (Beach Stars BHC)                     

Pivot: Ivan Jurić (Detono Zagreb)                                                          

Marker: Martin Vilstrup Andersen (HEI)                                             

Golman: Martin Norlund Christensen (HEI)                                      

Obrambeni: Josip Leko (Detono Zagreb)                                                           

ŽENE

Lijevo krilo: Alicja Slezak (Pyrki Poznan)                                              

Desno krilo: Isabel Barnard (Westsite Amsterdam)       

Pivot: Fanni Friebesz (LadyBugs)                                            

Marker: Klaudia Pinter (LadyBugs)         

Golman: Mara Budić (Kontesa Nera)                    

Obrambeni: Kristina Smiljanić (Toyota MHC Dubrava)

FOTO: Pawel Jakubowski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *