Katar sve bolji, Borut Maček pred SP: "Pružiti svima dobar otpor" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Katar sve bolji, Borut Maček pred SP: „Pružiti svima dobar otpor“

Katar sve bolji, Borut Maček pred SP: „Pružiti svima dobar otpor“

zika.bogdanovic
1 komentar

Svi danas igraju rukomet, a priliku da to spoznamo prethodnih godina su nam pružali Argentina, Brazil, Tunis, Koreja i još neki drugi, koji su barem zapretili nekoj evropskoj selekciji. Jedna od reprezentacija, koja raste iz godine u godinu spremajući se za Svetsko prvenstvo 2015 na svom terenu, selekcija Katara, već se nalazi u Sevilji gde dočekuje početak grupe B, gde još igraju Danska, Island, Makedonija, Rusija i Čile. Katarce već duže vreme sa uspehom vodi Slovenac, Borut Maček:

– Pre dolaska u Španiju, učestvovali smo na Yellow Cupu, gde smo izgubili od domaćina Švajcarske sa dva gola razlike, odigrali nerešeno sa Belorusijom, predvođenom Rutenkom i pobedili Austriju. To nam je ujedno bio i poslednji test pred SP – kaže Maček, a mnogo više sami rezultati o trenutnoj formi Katara:

– Ostaje nam da iskoristimo ove preostale dane za trening i otklanjanje grešaka, koje smo videli na turniru.

POBEDITI ČILE – OSTALIMA POKAZATI ZUBE

– Pokušaćemo da prikažemo što bolji rukomet i da pružimo dobar otpor svima, iako znamo da su objektivno jači od nas. Svi osim Čilea, koga ćemo pokušati da pobedimo. Naravno, nećemo se predati nikome bez borbe – kaže Maček i za Balkan-Handball komentariše šanse Ex-YU selekcija:

– Svi Ex-Yu timovi bi mogli dogurati daleko, bez obzira što su u trening utakmicama prikazili lošije partije. Trening je trening, ali kada se igra, nešto je drugo. Očekujem da se sve Ex-Yu selekcija nađu u osmini finala, a tamo je sve moguće u toj jednoj utakmici.

Prema Mačeku, favoriti za zlato su…

–  To su Španci, Danci, još uvek Francuzi, a moglo bi doći i do nekog iznenađenja na postolju…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball