Balkan-Handball.com

Kil bolji od Flensburga u osveti za Super Kup

Epizoda 101 velikog nemačkog derbija Kil – Flenburg,u petom kolu Bundeslige, pripao je domaćinu. Nakon 60 minuta borbe u Šparkasen areni bilo je 28:24 (18:13).

Mnogi kažu da je utakmica dva ljuta rivala najveći rukometni derbi na svetu. Izabranici Filipa Jihe i Maika Makule tu tvrdnju su potvrdili! Uz prelep ambijent, i više od 10 000 gledalaca, Kil je stigao do jubilarne 60. pobede u derbiju severa, i revanširao se Flensburgu za poraz na početku sezone u Superkupu. 

I bolje je Kil izgledao na terenu. Motivisanije su crni-beli ušli u meč, mučili se na početku, ali su onda sredinom prvog dela uspeli da slome otpor gostiju, pojačaju igru u odbrani, i stignu od maksimalnih „+5“.

Čini se da je u tim momentima obavezna pauza mnogo više odgovarala aktuelnom šampionu, koji je za svega sedam minuta igre u drugom delu uspeo da srušio sve ono što je Kil gradio tokom 30 minuta igre. Izabranici Filipa Jihe su bili bez gola u drugom poluvremenu sedam minuta, što je rezultiralo da u 37. na semaforu stoji – 18:18. „Zebre“ su nakon toga, nošene Ekbergom i Nilsonom imale konstantu prednost od dva gola, agresivna 6-0 odbrana je dobro funckionisala, a svoj zadatak je još jednom izuzetno odradio Landin Jakobsen, i bio pravi baš kada je trebalo. Utakmicu je završio sa osam intervencija. Iako ta brojka ne deluje impozantno, odbrane su došle u pravo vreme. Čini se da je kraj ovog meča za aktulenog šampiona bio 55. minut, kada je Bilik pogodio za prednost od tri gola. Na kraju, ostaje da se zabeležimo rezultat 28:24, ali i da se cela rukometna javnost zahvali ovim momcima na izuzetnoj rukometnoj predstavi.

THW Kiel: N. Landin (1.-16., 37.-60., 9 odb) , Quenstedt (16.-37, 4 odb); Duvnjak, Reinkind (3), M. Landin (4), Kristjánsson, Weinhold (2), Wiencek (2), Ekberg (5/3), Rahmel (n.e.), Dahmke (n.e.), Zarabec, Horak, Bilyk (3), Pekeler (4), Nilsson (5); Trainer: Jicha.

SG Flensburg-Handewitt: Buric (n.e.), Bergerud (1.-60., 10 odb); Golla (3), Hald, Glandorf, Svan (1), Wanne (2/1), Jeppsson (1), Jöndal (3), Steinhauser (2), Versteijnen, Zachariassen (2), Johannessen (5), Gottfridsson (1), Jurecki, Röd (4); Trainer: Machulla

Statistički podatak koji će izazvati pažnju jeste broj isključenja – 7 prema 2 za Flensburg. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *