Kil stiže u Zlatorog - Toskić: Ne plašimo se izazova! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Kil stiže u Zlatorog – Toskić: Ne plašimo se izazova!

Kil stiže u Zlatorog – Toskić: Ne plašimo se izazova!

Marko Marjanović
0 komentar

U sredu od 18.45, Liga šampiona se vraža u dvoranu „Zlatorog“. Gost slovenačkog šampiona Celja biće nemački gigant Kil, u okviru 2. kola elitnog takmičenja. 

Na otvaranju sezone, Celjani su poraženi u Olborgu uz dobar otpor, dok su „Zebre“ rutinski porazile Elverum sa 10 razlike.

-Svesni smo koliko nas težak posao očekuje. Kil je vrhunska ekipa, sa najvišim mogućim ambicijama ove sezone. U odličnoj su formi, igraju sjajno od početka sezone, poslednje dve utakmice dobili su dvocifrenom razlikom. Sastav im je dobro koordinisan, dugo su zajedno, i to im daje veliku prednost u odnosu na konkurente. 

-Pred nama je veliki izazov, ali ga se mi ne plašimo, nikako. Pokazali smo u Danskoj da se možemo nositi sa najboljima, i pokušaćemo da se još jednom pokažemo u najboljem svetlu. Nadamo se podršci navijača, pun Zlatorog dao bi nam dodatnu snagu. Ohrabruje činjenica da je kadrovska situaija dobra, nema povređenih igrača, svi jedva čekamo da utakmica počne – rekao je Toskić.

Dva tima sastajala su se deset puta u prošlosti. Sedam pobeda ostvario je Kil, dve Celje, a jednom je bilo nerešeno.

-U Olborgu smo dokazali da možemo sa najboljima, i želimo da ponovimo takav pristup i u sredu. Ne treba nam posebna motivacija za igru protiv jednog od najboljih timova Evrope. Imali smo dobru uvertiru za vikend, u odličnom raspoloženju dočekujemo Kil. Nije bilo puno vremena za pripremu, ali ga je stručni štab iskoristio maksimalno. Želimo da se predstavimo našoj publici na najbolji način – dodao je iskusni Žiga Mlakar.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball