KLANICA ZVANA BUNDESLIGA: Ko preživi neka priča – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

KLANICA ZVANA BUNDESLIGA: Ko preživi neka priča

Tek je decembar a broj ozbiljnih povreda u klubovima nemačke Bundeslige preti da postane trocifren. Opterećenje koje trpe vrhunski rukometaši, naročito oni čiji klubovi igraju u evropskim takmičenjima, samo raste kako godine idu, zato i ne čudi lista Handball-World o povređenim igračima koja se ažurira gotovo pa svakodnevno, kao na nekom ratištu…

Nabrajanje bi potrajalo, zato ćemo se fokusirati samo na momke sa ovih prostora.

Prvi je stradao ove sezone potencijalni srpski reprezentativac, levi bek Marko Vignjević, koji je u dresu Mindena već na startu sezone pokidao ligamente kolena i on se nalazi na standarnoj pauzi od sedam-osam meseci. Ovo mu nije prvi put, istu povredu je doživeo i kao član vinkovačke Spačve.

Kao što je već poznato, odličan start Halila Jaganjca u dresu Rajn Nekar Levena usporila je povreda ramena, koje je već operisano, a pred hrvatskim reprezentativcem je pauza od nekoliko meseci, četiri do šest, u zavisnosti od postoperativnog toka.

I njegov reprezentativni kolega, David Mandić, nije imao sreće na Bundes početku u Melsungenu. Povreda prepone izbacila ga je iz tima, kao i iz planova Hrvoja Horvata za Svetsko prvenstvo 2023.

Na kraju prošle sezone, u junu, u dresu Veclara povredio se Stefan Čavor, a crnogorskog reprezentativca neće biti do proleća u timu koji nikako da uđe u formu i nalazi se u rezultatskoj krizi.

Što se tiče Lajpciga, tamo se ne može računati na hrvatske reprezentativce, Marka Mamića i Lovru Jotića, koji su povredili kolena i neće ih biti mesecima.

Slovenački reprezentativni golman Urh Kastelic je u novembru povredio koleno, a kao trenutna zamena doveden je iskusni Borko Ristovski iz Vardara. Sreća u nesreći jeste da je u pitanju meniskus, a ne ligamenti. Opet, Svetsko prvenstvo pod znakom pitanja…

U oktobru se u dresu Gumersbaha povredio i iskusni srpski reprezentativac Nemanja Zelenović. Popularni Zeleni će van terena, prema procenama, provesti pet meseci…

A šta će reći o seriji povreda igrača koji nisu sa ovih prostora. 

Samo neka je Bog u pomoć svima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *