Klaus Gartner menja Švalba u Levenu, Hince na klupi od leta 2022. – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Klaus Gartner menja Švalba u Levenu, Hince na klupi od leta 2022.

Rukovodstvo Rajn Nekar Levena rešilo je pitanje naslednika odlazećeg trenera Martina Švalba. Iskusni stručnjak, šampion Evrope sa HSV-om 2013, najavio je još tokom prvog dela sezone da neće nastaviti svoju misiju u Manhajmu iz privatnih razloga.

Naredne sezone, ulogu prvog trenera preuzeće aktuelni Švalbov pomoćnik, Klaus Gartner, ali će se on na mestu šefa stručnog štaba zadržati do leta 2022, kada će funkciju preuzeti Sebastijan Hince, čovek koji je napravio vrhunski posao sa ekipo Bergišera.

Četrdesetdvogodišnji stručnjak iz Vupertala je od ovog kluba, sa prilično skromnim sastavom za bundesligaške uslove, napravio redovnog stanovnika gornje polovine tabele najjačeg nacionalnog prvenstva na svetu, i to uz vrlo zanimljiv, atraktivan i upečatljiv stil igre. 

Njegov prethodnik biće EHF master trener, 45-godišnji Gartner, koji je od 2012. do 2018. radio u ovom klubu kao trener drugog tima i koordinator mlađih kategorija, pre nego što je preuzeo prvi tim austrijskog ALPA Harda. Početkom 2020, vratio se u Manhajm kao Švalbov asistent, a ista uloga ga čeka i kada tim preuzme Sebastian Hince.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *