KOLUMNA ALEKSANDRA BRKOVIĆA O F4: 1500 kilometara do Kelna - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA ALEKSANDRA BRKOVIĆA O F4: 1500 kilometara do Kelna

KOLUMNA ALEKSANDRA BRKOVIĆA O F4: 1500 kilometara do Kelna

zika.bogdanovic
1 komentar

PIŠE: ALEKSANDAR BRKOVIĆ, trener juniorske reprezentacije Srbije

Klupski „vikend sezone“ je pred nama! Svaka čast prvom zenskom F4, završnici Bundes lige, ma kakva ona bila, raznim plej-ofovima, završnicama kupova i slično, ipak je završnica muške Lige šampiona za mnoge dogadjaj godine što se klupskog rukometa tiče. F4 Velux Lige šampiona je poslednjih godina prerastao u rukometni „event“ koji se stavlja u lični raspored mnogih bez obzira ko če učestvovati. To više nije samo takmičarska borba za pehar i medalje već i za prestiž kao i za neke da budu tada u Kelnu, razgovaraju, druže, navijaju pa i čak samo da budu vidjeni. Možda pažnja javnosti nije i verovatno nikada neće ni biti kao na fudbalskom finalu LS, ali za košarkom nimalo ne zaostajemo, čak naprotiv, a znamo koliko se para gde vrti.

Sve četiri ekipe imaju svoje šanse, na ovom F4 , naravno. Tih šampionskih 100% ne možemo podeliti ravnomerno, ali su brojke približne.

Kil je redovan učesnik, Barsa takođe, Vesprem igra najbolju sezonu i mozda najbolji rukomet ikada, a Flensburgove šanse se povećavaju u odnosu na to koliko se na terenu sprovede ono sto je Ljuba zamislio. Možda je to neki odnos favorita u ovom momentu. Kil ne briljira ove sezone, međjutim u poslednja tri kola Bundesa je pokazao sta znači pobednički mentalitet, što je najjače sportsko oružje. Imao sam utisak, da im je trebalo 20 – pobedili bi toliko i to Berlin, ‘ej, takvu ekipu sa takvim igračima i trenerom. To mi ih stavlja u ovom momentu kao favorita protiv Vesprema.

Za njih rekoh da stvarno igraju odlično ove godine, po prikazanom u svakom meču su bar ravnopravni ako ne i favoriti. I u narednim sezonama sa Cajcom i možda jos nekim zvučnijim imenima, bice kandidati za F4. Ortega pokazuje na kom su nivou španski treneri. On, Pastor, Dusebajev, Kadenas, pa i Gonsales, tek van poluraspalog ASOBAL-a, su to i potvrdili koliko god to nama bilo teško da priznamo. Biće zanimljiv duel Cajca sa budućim saigračima, kao i još nekih potencijalnih „Kilovaca“ sa tendencijom prelaska u Vesprem, ali o tom potom.

Najava mogućnosti da Karabatić preskoči F4 LŠ, svim istinskim ljubiteljima rukometa zaustavlja knedlu u grlu. Protivnici se neće sigurno buniti ako ne bude igrao, ali ja bih voleo da ova vest bude jedna Barsina igrica pa neka i njega snime kako ide na štakama, a onda neka zaigra svom snagom. Katalonci iza sebe imaju svih 30 pobeda u ligi bez ozbiljnog protivnika pa u takvom odnosu snaga im to može biti nedostatak za dve teske utakmice u dva dana. Kada smo ih prošle godine posle polufinala svi videli na tronu, Švalb i Hamburg nisu mislili tako. Da li nesto slično moze Flensburg ove godine vec u polufinalu,videćemo.

Po Flensburgovim igrama pred kraj domaće lige se vidi da, uz zadržavanje trećeg mesta, akcenat je bio na pripremi za Barsu, pa ako ekipa uspe da sprovede sve Ljubine zamisli, svašta moze biti. Kil su jesenas demontirali, doduše, u svojoj hali. Ako to ponove, onda svakoga mogu pobediti.

Metalurg i Vardar su se nosili sa Barsom, Vardar zamalo da „izbaci“ Flensburg pa razmišljam naglas, koliko je Balkan blizu ili daleko od Kelna? U kilometrima je lako izračunati, a rukometno smo videli. Vardarova slučajnost ili uvod u odlične sezone koje dolaze vreme ce pokazati.

foto: ehfcl.com

Možda vam se dopadne

1 komentar

Nix 30/05/2014 - 16:01

Auuuuuu crni Radovane…

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball