KRAJ ERE VESPREMA BEZ NAJVREDNIJEG TROFEJA: Pari Sen Žermen u finalu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa KRAJ ERE VESPREMA BEZ NAJVREDNIJEG TROFEJA: Pari Sen Žermen u finalu!

KRAJ ERE VESPREMA BEZ NAJVREDNIJEG TROFEJA: Pari Sen Žermen u finalu!

zika.bogdanovic
0 komentar

Pariz sanja evro-titulu! Rukometaši Pari Sen Žermena, u svom drugom pokušaju, domogli su se finala EHF Final4 Lige šampiona u Kelnu! Tim Zvonimira Noke Serdarušića savladao je mađarski Vesprem 27:26 (11:11), koji je četvrtu godinu zaredom ostao bez titule. Da su bolji, Omejer i saigrači pokazali su pobedivši mađarski sastav i treću put zaredom ove sezone. Tako se španska trenerska era u najvećem klubu Mađarske posle četiri godine završila bez najvažnijeg trofeja. Finale iz 2016. godine ostaće kao noćna mora da prati Ćavija Sabatea…

PSŽ – Vesprem 27:26
PSŽ: Hansen i Genshajmer po 7
Vesprem: Nađ 6, Marguč 5, Gajić 4

Roland Mikler (Vesprem) i Tjeri Omejer (PSŽ) obeležili su prvo poluvreme u „Lankses Areni“ svojim odbranama (po 8). Iskoristli su Parižani dobru odbranu na startu da preko ubitačnog para krila Genshajmera i Abaloa stvore i prednost 5:3, a zatim i 7:4 u 12. minutu.

Da ne ide startnoj bekovskoj liniji Mađara, Ilić – Palmarson – Nađ, videlo se iz aviona, ali i iz statistike (1/11) nakon prvog poluvremena.

Odbrana je bila ta koja je pokrenula Vesprem, ali i ulazak agilnog Matea Lekaija, koji je razmrdao svoje saigrače u napadu na braću Karabatić, koji su gospodarili prostorom do tog trenutka. Sa druge strane, ratoborni Sulić i društvo zaustavili su Nikolu Karabatića, a Luka Stepančić, kao ni alternativa slavnom Nišliji, Daniel Narcis, nisu mogli  da održe svoj tim u vođstvu – 11:11.

Tri gola prednosti Pari Sen Žermena (19:16) istopila su se do 49. minuta, kada je na radost većine u Lankses Areni Blaž Blagotinšek pogodio po drugi put za 21:21.

Pronašao je Noka Serdarušić aduta u otkrovenju sezone Nedimu Remiliju, koji je sa dva gola probudio i desnu stranu svog tima. Gol Mikela Hansena sa linije sedam metara odveo je francuske šampione na +2 (25:23) u 54. minutu posle tajm-auta.

Luk Abalo je prestupio prilikom šuta, pa su Parižani propustili šansu da dođu do +3 minut kasnije, a razigrani Blagotinšek na crti i Dragan Gajić, praćeni sjajnim Miklerom koji je četri minuta pre kraja odbranio sedmerac Hansenu, doveli su svoj tim u šansu za izjednačenje (26:25, 57.).

Konfuzija u napadu Vesprema završena je ispucavanjem Arona Palmarsona pored gola Omejera, a odmah zatim Nikola Karabatić svojim prvim golom kažnjava rivala za 27:25 dva minuta pre kraja.

Reagovao je Ćavi Sabate tajm-autom, a Laslo Nađ brzo postigao gol za 27:26. Došli su Mađari u poziciju da igraju za produžetak, ali još jedan dezorganizovan napad raspršio je njihov san o tituli…

FOTO: Filip Viranovski

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball