Balkan-Handball.com

"Kraljevi" jedva srušili HSV! Finale: Kil – Siudad Real!

 U finalu Lige šampiona, gledaćemo reprizu prošlogodišnje borbe za pehar između Siudad Reala i Kila. Tako je i trebalo da bude, s obzirom da se radi o dve najbolje ekipe na planeti, sudaru najboljih igrača današnjice i dve najjače lige na svetu – Bundeslige i ASOBAL-a. Ipak, za razliku od Kila, put do finala aktuelnom španskom šampionu i osvajaču Lige šampiona, Siudad Realu, nije bio posut ružama. Na njemu ga je čekala veoma žilava ekipa HSV Hamburga sa "harambašom", Bertranom Žilo, koja je pala tek u poslednjem minutu, golom Jonasa Kalmana za konačnih 33:31 (15:15).U prvom susretu, "Kraljevi" su slavili minimalno u Hamburgu (30:29). Najzaslužni za plasman u finale, bili su Kalman (8) i Olafur Stefanson (5) uz odličnog Šterbika na golu (16 odbrana), dok je čast HSV-a odbranio maestralni Žil sa sedam golova, a pratio ga je Paskal Hens sa šest.

Da postoji ekipa na planeti, koja može parirati Kilu i Siudad Realu, pokazao je HSV Hamburg u ove dve utakmice polufinala. I pored minimalnog poraza kod kuće, ekipa trenera Švalba, došla je u "Don Kihot Arenu" da pobedi. To se i videlo na početku, kada je HSV poveo 3:1, pa 5:3, 8:6, 10:8. Vodili su i 13:11 u 24. minutu, ali onda sledi pad, koji domaćin koristi da preokrene na 14:13, da bi se na odmor otišlo golom Stefansona, koji je poravnjao na 15:15.

Početak drugog poluvremena donosi bolju igru domaćina, koji zahvaljujući Kalmanu pravi prednost od tri gola (20:17). Ipak, u narednih šest minuta, HSV pravi 4:0 i prelazi u vođstvo 20:21. Petar Metlićić vodi Siudad Real na plus dva, 25:23 u 46. minutu, ali Hamburg ima odgovor i na to, pa preko Žila u 49. minutu okreće na 25:26! Klackalica traje i u narednih par minuta, a HSV poslednje vođstvo ubira golom desnog krila, Lindberga u 53. minutu (27:28).Tada stupa na scenu čelična odbrana Talanta Dušebajeva, a španski tim pravi 4:0 za četiri minuta, što znači – 31:28 na tri minuta pre kraja. Bertran Žil se ne predaje. Posle njegovog gola, HSV dolazi na 31:30, odnosno dva minuta i dva gola od ostvarenja snova – plasmana u finale. Na minut i po pre kraja, HSV ima napad za nerešeno, ali mlađem, Kšištofu Lijevskom brani Šterbik. Kalman u narednom napadu konačno slama otpor Nemaca…

BM Ciudad Real: Sterbik (16 odbrana); Hombrados n.e.;
Källman 8, Stefansson 5/2, Abalo 4, Rutenka 3/1, Parrondo 2/2, Zorman 3, Fernandez 2, Metlicic 1, Vaquero 1, Entrerrios 1, Morros 1, Dinart

HSV Hamburg: Bitter (14 odbrana); Sandström ( );
B. Gille 7, Hens 6, M. Lijewski 5, Lindberg 4,Lackovic 3, G. Gille 3,Jansen 2, Grimm 1, Schröder, K. Lijewski, Flohr, Grundsten n.e.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
   
     
     

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *