KREMS neće u Novi Sad: Ugrožena nam je bezbednost - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa KREMS neće u Novi Sad: Ugrožena nam je bezbednost

KREMS neće u Novi Sad: Ugrožena nam je bezbednost

zika.bogdanovic
0 komentar

Austrijski Krems neće putovati na revanš meč EHF Kupa u Novi Sad, odluka je uprave kluba.

Dok Novosađani mudro ćute posle incidenata na prvom meču, Austrijanci ratuju saopštenjima i bacaju ljagu i na ono što je zdravo u srpskom rukometu.

Saopštenje prenosimo u celosti…

Dragi fanovi i prijatelji Forthof UHK Krems!

Posle konsultacija sa našim trenerima i našim igračima, Upravni odbor Forthof UHK Krems jednoglasno je doneo odluku da naš tim neće održati gostovanje u subotu u Novom Sadu protiv RK Vojvodina.

Brutalni neredi, ugrožavanje javnosti i provokacije koje su srpski navijači izazvali prošle subote u gradu Kremsu, na drugim lokacijama partnera našeg kluba i u sportskoj dvorani Krems, sa političkom i rasističkom pozadinom, nisu nam ostavili drugog izbora. Raširenih ruku dočekali smo Vojvodinu i njene navijače i bili smo potpuno razočarani. Veoma nas je razočarala i činjenica da, uprkos eksplicitnim upitima, od predstavnika RK Vojvodina nismo bili obavešteni ili unapred upozoreni na spremnost na nasilje njenih „navijača“, čiji je put u Austriju organizovao klub, koja sa naše tačke gledišta je bila krajnje nemarna po pitanju bezbednosti naših porodica i naših navijača. S toga, moramo pretpostaviti, da bezbednost i dostojanstvo naših igrača, trenera i navijača ne može i neće biti obezbeđeno na gostovanju.

Forthof UHK Krems je klub koji se ponosi time što ujedinjuje sve ljude, bez obzira na nacionalno poreklo. Podrazumeva se da se to odnosi i na naše igrače, decu, roditelje ili našu publiku koja ima korene u Srbiji, Mađarskoj, Kosovu, Bosni, Hrvatskoj, Albaniji i Sloveniji.

Svesni smo da je ova odluka neprijatna za sve uključene strane i da može imati negativne posledice po nas kao klub. U ovakvim vremenima mi, kao evropski sportski klub sa preko 300 mladih igrača, moramo da zauzmemo jasan stav. Kada su bezbednost tolikog broja ljudi i poverenje u naš voljeni sport ugroženi, moramo da zauzmemo stav da zaštitimo sve uključene i da se suprotstavimo nasilju i rasizmu.

Posebno želimo da istaknemo da ova rezolucija nije usmerena protiv veoma fer igrača i trenera RK Vojvodina, čije je ponašanje u Kremsu bilo besprekorno. Najviše bismo voleli da odlučimo sportski držimo na rukometnom terenu pred pravim ljubiteljima rukometa RK Vojvodine, ali s obzirom na zastrašujuća dešavanja u Kremsu to je sada nezamislivo.

Kao što mi, kao Forthof UHK Krems, zauzimamo jasan stav, očekujemo i nadamo se brzoj odluci EHF-a, kao organizatora ovog takmičenja, i jasnom signalu protiv svake vrste nasilja i rasizma, pre svega za rukomet. sport koji svi volimo.

Forthof UHK Krems. Protiv nasilja. Za zajedništvo uz poštovanje.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball