Balkan-Handball.com

Lazar Kukić: Postavljamo osnove novog sistema!

Dva trenažna dana iza su reprezentacije Srbije koja pod budnim okom stručnog štaba na čelu sa španskim trenerom Tonijem Đeronom, radi u centru FSS u Staroj Pazovi. Po dva treninga u ponedeljak i utorak poslužila su da se postave osnove sistema u kome će nacionalni tim predstaviti sebe na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 u duelima sa Francuskom (5.1 – Zrenjanin – 9.1 Kretej) i Grčkom (13.1).

Zadovoljan viđenim i urađenim u dosadašnjem delu je i srednji bek portugalske Benfike, Lazar Kukić:

  • Ekipa je zadovoljna, dobro radimo. Krenuli smo od odbrane, te neke prve faze. Danas smo počeli i sa napadom. Prija svima promena i svi su orni za rad. Željni smo da upijemo sistem od novog selektora. Nadam se da će ići sve kako treba. Fali nam par igrača, biće još bolje kada budemo bili kompletni početkom nove godine. Uvek je vreme problem kada je u pitanju reprezentacija, uvek nedostaje još malo za uigravanje i upoznavanje saigrača. Uvek ima nekih noviteta koje bi trebalo usvojiti. Jedanaest meseci smo bili bez okupljanja. Hvala Bogu ponovo smo zajedno i svi smo srećni zbog toga. Jedva čekamo i te prve utakmice da vidimo kako će da ide – jasan je Kukić, koji već godinama sarađuje sa španskim trenerima u klubovima u kojima je igrao (La Rioha i Benfika):

  • Svaki trener ima neke svoje zamisli, ali uglavnom španski treneri imaju isti sistem. Oni su svi u kontaktu, dopunjavanju se, funkcionišu bukvalno kao jedna osoba. Odradili smo tri treninga, svako ima svoju svesku, da se prisetimo malo školskih dana. Biće zapisivanja, obnavljanja gradiva. To će biti nešto novo za većinu igrača.

Organizator igre koji je na velikim takmičenjima debitovao 2019. godine na SP u Berlinu, navikao se na „papir i olovku“

  • Od prve godine kako sam otišao iz Srbije sveska je prisutna i svake godine je dobro popunjena. Svaka utakmica ima svoje mesto. To mi nije strano. Ima još nekoliko igrača naviknutih na to u reprezentaciji. Siguran sam da neće biti problem saigračima. Prija mi sistem, španski mentalitet, energija, baš sam zadovoljan.

Reprezentativci će zajedno, u „balonu“ centra FSS provesti i novogodišnje veče…

  • Jasno nam je da ne smemo da se upuštamo u rizik i da moramo da izbegavamo kontakte. Bićemo svi zajedno. Nadam se da će nova godina doneti i bolje rezultate reprezentaciji i da će se publika vratiti na tribine. Svima nam to nedostaje.

Francuzi i Grci su prvi rivali…

  • Krenuli smo sa najosnovnijim principima kojih bi trebalo da se držimo u odbrani i napadu, razvijaju polukontre, da imamo našu ideju i stil, a od prvog-drugog januara će krenuti detaljnija analiza za utakmicu sa Francuzima. Imamo novi sistem koji je u trendu. Toni radi u Šartru, dosta dobro poznaje igrače Francuske i verujem da će nas dobro spremiti za te dve utakmice. Što se tiče Grčke, oni jesu nepoznanica, ali baš zato nećemo dozvoliti da se opustimo. Siguran sam da ćemo biti spremni – rekao je Kukić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *