Balkan-Handball.com

Lazarov: Ispoštovali smo dogovor, imao sam hrabrosti da počnem sa mlađima

Kiril Lazarov nije mogao da zamisli bolji debi na klupi reprezentacije Makedonije. Kao trener-igrač, kreirao je veliku pobedu svog tima nad najtežim mogućim protivnikom – olimpijskim i dvistrukim uzastopnim svetskim prvakom Danskom. 

Ikona makedonskog sporta je napravila veliki reset, pre svega u glavama igrača nakon lošeg nastupa na SP u Egiptu, što je rezultatiralo senzacionalnim trijumfom nad velikim favoritom u Skoplju.

Prvo i osnovno, zahvaljujem se mojim igračima, u ovom slučaju i saigračima. Ispoštovali smo ono što smo se dogovorili. Zahvalan sam i stručnom štabu koji me je ispratio i pomogao. Iako je ovo nov izazov za mene, u poslednjih nekoliko dana osetio sam pozitivnu energiju u ekipi. Bili smo motivisani, ja sam bio spreman i na to da odigramo slabo i izgubimo, važno mi je bilo da pokažemo na terenu ono što smo se dogovorili. Uspeli smo to da ispoštujemo, i završilo se kako se završilo. 

-Imao sam hrabrosti da počnem utakmicu sa generacijom 96-98, imam poverenje u njih. Od tih igrača, mnogi su osporavani, možda im treba malo više vremena da se pokrenu, ali oni znaju da igraju rukomet, siguran sam u to. Ja sam tokom cele karijere „napadač“, ali ovih dana sam insistirao na odbrani. Malo im je bilo smešno što jedan napadač kao ja insistira na odbrani. Međutim, celog života se borim protiv dobrih odbrana, i znam šta to znači. 

-Srećan sam i ponosan na celu Makedoniju, zato što su svi ljudi zajedno sa nama prolazili kroz dobre ali i loše trenutke. Ali ostajem čvrsto na zemlji, jer znam da nam tek predstoji puno posla. Zajvaljujem makedonskoj javnosti, od koje sam dobio 99% podrške. Ovo je samo početak, ja znam šta je sport i dobro poznajem makedonski mentalitet. Najvažnije je da se i zvanično plasiramo na Evropsko prvenstvo, a za dalje ćemo razmišljati kasnijerekao je Kiril Lazarov nakon meča. 

Foto: Filip Viranovski/Gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *