Lazarov pred Finsku i Švajcarsku: Moramo napraviti igrače za Evropsko prvenstvo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lazarov pred Finsku i Švajcarsku: Moramo napraviti igrače za Evropsko prvenstvo!

Selektor reprezentacije Makedonije, Kiril Lazarov, održao je prvi trening pred poslednje dve utakmice kvaliifikacije za EP 2022 protiv Finske i Švajcarske.

Zahvaljujući odličnim partijama i pobedama, pre svega u Švajcarskoj i protiv Danske u Skoplju, Makedonci ne treba da strahuju kada je plasman na kontinentalno takmičenje u pitanju.

-Mi kao stručni štab imamo kratkoročne i dugoročne ciljeve, pored toga što želimo da pobeđujemo, želimo i da stvaramo igrače. Iako su svi koji dolaze u nacionalni tim već formirani rukometaši, mi od njih moramo stvoriti igrače kakvi su nam potrebni za Evropsko prvenstvo. Sa kratkim rosterom, mi možemo da izdržimo prvi krug, ali posle teško. Sada smo kompletni, u četvrtak će nam se pridružiti i tri rezerve pa ćemo na raspolaganju imati 24 igrača. Želim da vidim sa čime sve raspolažemo i da počnemo polako da se pripremamo za EP. 

-Mirkulovski i ja smo još uvek tu, i bićemo tu još neko vreme, ali moramo misliti na budućnost. Nije to lak proces, međutim, radićemo i truditi se da napravimo respektabilnu reprezentaciju – rekao je selektor-igrač pred gostovanje u Finskoj.

Makedonija će protiv Finske igrati u sredu od 17.00 u „Koks“ Areni, a protiv Švajcarske u nedelju od 18.00 u Skoplju.

Foto: Gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *