Lazarov: Zaljubio sam se u ove momke, očekujem drugu šansu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lazarov: Zaljubio sam se u ove momke, očekujem drugu šansu!

Selektor kadetske reprezentacije Makedonije, Kiril Lazarov, govorio je u dahu nakon osvajanja drugog mesta na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 19 godina u Skoplju. Podsetimo, mladi Makedonci su poraženi u finalu 35:33 (17:17).

Ne treba biti puno pametan pa shvatiti da smo izgubili zbog mnogo promašenih zicera i šuteva iz izgrađenih situacija. Posebno sa pozicije pivotmena i krila. Promašili smo i dva sedmerca, tako da, uz takve propuste nema šta da se traži protiv ozbiljne reprezentacije kakva je Poljska. Slično nam se dešavalo u pripremnom periodu, čak i kada smo pobeđivali. Mislim da je problem psihološke prirode. 

-Igru imamo, niko me ne može uveriti da nije tako. Imamo energiju, tranziciju, trčimo, vraćamo se. Na ovom turniru je bilo dosta kvalitetnih reprezentacija poput Poljske, Švajcarske pa i Grčke. Na primer, Poljaci imaju sedam ili osam igrača iz mlađih kategorija Vive Kielcea. što znači da su dugo u sistemu. Nekoliko igrača igraju i u Nemačkoj.

-Možemo mnogo da naučimo iz ovog takmičenja, mi smo praktično na početku. Nadam se da ćemo kao drugoplasirani imati još jednu šansu da se plasiramo na naredno EP A divizije. Navodno je najavljeno, ali nije potvrđeno. To bi bila jedna dobra šansa za nas, igralo bi se u martu. Ovaj turnir nam je pokazao da sve rukometne zemlje, ne samo najbolje, već sve, imaju strpljenja za mlađe kategorije kada je rezultat u pitanju. Moramo promeniti puno stvari, najpre u klubovima, da počnemo ozbiljnije da radimo. Videli ste da i mi i Poljaci možemo igrati atomski rukomet. 

-Mi smo se dobro pripremili, mislim da smo i fizički dobro izdržali. Meni je neverovatno kako su Poljaci za nepun dan promenili toliko stvari u svojoj igri. To govori da smo ih iznenadili u meču za polufinale. Ne kažem da su nas nadmudrili, već da je to jedan ustaljen sistem u kojem su takve stvari izvodljive. Međutim, ja sam ponosan na momke, mislim da smo izvukli maksimum. Ne kažem da smo bili bolji, Poljaci su sistemski bolji od nas, iako smo ih prethodno pobedili. Protivnik je jasno pokazao rukomet koji je proizvod njihove škole. Ovo nije alibi, naprotiv, samo mi je žao što nismo pobedili. Ali moramo se složiti da smo prikazali dobar rukomet. Zaljubio sam se u ovu decu, verujem u njih i želim da im se odužim. Međutim, moraju biti svesni da moraju da rade i individualno, ne samo u klubovima, ako žele da drže korak sa vršnjacima na međunarodnom nivouzaključio je Kiril Lazarov. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *