Balkan-Handball.com

LETO 2020 KRAJ ZA MNOGE: Šterbik, Bulatović, Penezić, Sulić kazuju „zbogom“

Kraj sezone 2019/2020 trebalo bi da bude kraj za neke od najboljih rukometaša i rukometašica sa ovih prostora koji su stekli svetsku slavu tokom prethodne dve decenije.

Od ranije je poznato da će bivši jugoslovenski i srpsko-crnogorski reprezentativac, od 2010. član španske selekcije, Arpad Šterbik (41), okačiti patike o klin, a s obzirom na situaciju u kojoj se svet nalazi zbog pandemije korona virusa, vrlo je moguće da se uopšte i neće vraćati na teren.

Šterbik je ostao bez prilike da podigne još jedan pehar EHF Lige šampiona, a sva je prilika da će tako biti i sa Katarinom Bulatović (36). Sjajna Kragujevčanka, crnogorska reprezentativka, ponovila je da i pored pomeranja Olimpijskih Igara za 2021. godinu, najverovatnije neće promeniti odluku o povlačenju i posvećivanju porodičnom životu.

Od ranije je poznato da će Hrvatica Andrea Kobetić (35) (poznatija kao Kobetić) reći „zbogom“ rukometu na kraju sezone, i pored toga što je Šiofok čiji je vođa, na dobrom putu da izbori plasman u EHF Ligu šampiona kao drugoplasirani tim Mađarske.

Još jedno dobro poznato ime kada je u pitanju hrvatski rukomet, završava karijeru sa poslednjim zviždukom sezone 2019/2020. Nekadašnji zlatni reprezentativac, Renato Sulić, u oktobru će proslaviti 40. rođendan. Ovo mu je poslednja sezona u poljskoj Visli Plock. Godinama je nastupao za mađarski Vesprem, pre toga Celje PL, Zagreb, Medvešćak…

Da li će planove za oproštaj zbog odlaganja Olimpijskih Igara menjati legenda španskog rukometa i Barselone, Raul Entrerios (39), iščekuju svi u „Blaugrani“. Po svemu sudeći „ol-raund“ bek mogao bi da produži karijeru još godinu dana i tako ispuni i svoj olimpijski san, s obzirom da Španija dugo čeka medalju sa najvećeg sportskog događaja.

„Zbogom“ rukometu iz perspektive igrača ovog leta kazaće i čuveni mađarski golman Nandor Fazekaš (44) koji je poslednji pet sezona, posle rastanka sa Vespremom, proveo u Balatofurediju.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *