Balkan-Handball.com

LICENCA POD STRIKTNIM USLOVIMA: HSV ostaje u Bundesligi!

ODRŽANA ARBITRAŽA: HSV DOBIJA LICENCU POD STRIKTNIM USLOVIMA

Nakon dugih pregovora u Mindenu, uz predhodno dogovorene striktne uslove, arbitražni sud je doneo odluku da odobri HSV-u licencu za takmičenje u nemačkoj Bundesligi za sezonu 2014/15.

Predsedavajući arbitražnog suda Frank Lau, u prisustvu predstavnika HSV-a i Bundeslige, odobrio je u ime suda takmičarsku licencu za HSV, pod uslovom da se finansijska garancija za učešće kluba u elitom takmičenju dostavi sudu do 1. Jula 2014.

Dodatni uslovi od kojih će takođe zavisiti učešće pobednika EHF Lige Šampiona iz sezone 2012/13 u elitnom takmičenju, sastoje se od niza finansijskih obaveza koje ovaj klub mora da ispuni, uključujući i garnaciju likvidnosti u milionima Eura.

HSV je prethodno podneo žalbu na odluku komisije Bundeslige da se klub zbog finansijskih problema preseli u niži rang takmičenja. Klub se arbitražnom sudu obratio kao poslednjoj instanci, u nadi da će obezbediti opstanak u elitnom takmičenju.

Ovom odlukom artbitražnog suda se HBW Balingen, kome je dodeljeno učeće u Bundesligi zbog predhodne odluke da se HSV-u oduzme licenca, seli u niži rang tamičenja.

NEMANJA SAVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *