Liga Evrope: Metalurg sa plus sedam u Vinkovce - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Liga Evrope: Metalurg sa plus sedam u Vinkovce

Liga Evrope: Metalurg sa plus sedam u Vinkovce

Marko Marjanović
0 komentar

U prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Metalurg je stvorio odličnu zalihu pred revanš u Vinkovcima savladavši Spačvu na svom terenu rezultatom 35:28 (17:12).

Iako je Metalurg dobro otvorio i poveo sa 8:4, gosti, koji su ovom utakmicom debitovali na evro sceni, uspeli sa da se vrati na minimalan zaostatak i održavaju ga do finiša prvog dela, kada je tim sa Autokomande još jednom dodao gas i povisio na 14:10.

Do odlaska na odmor prednost je narasla na +5, a pobeda je mogla biti i ubedljivija – Raspoloženi Serafimov i Lazarevski su odveli domaće na 30:21 u 51. minutu, međutim, usledili su najbolji minuti na meču hrvatskog predstavnika, posle kojih su se vratili na minus pet sa poluvremena. Tada se probudio do tada ne preterano primetni Šilegov i obezbedio svojoj ekipi nešto jaču zalihu, za konačnih 35:28.

Kuriozitet meča je mali broj odbrana golmana, ukupno 7 računajući obe strane. Dupjačanec je imao samo dve, Đorđeski jednu, dok je Pašagić na drugoj strani ubeležio četiri.

METALUG: Dupjačanec, Đorđeski  – Horvat 6, Tarabokia 5, Popović 5, Serafimov 5, Dodić 4, Kankaraš 3, Šilegov 3, Lazarevski 3, Rnić 1, Markoski, Potić, Marić, Mladenović, Kondev.

SPAČVA: Pašagić, Romić – Buntić 6, Vignjević 5, Čičak 5, Vašarević 3, Božić 2, Jurić 1, Nedić 1, Bolanca 1, Mihaljević 1, Radović 1, Nad 1, D. Radović, Maroš, Blašković

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball