Liga Evrope: RNL u finišu slomio Kadeten - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Liga Evrope: RNL u finišu slomio Kadeten

Liga Evrope: RNL u finišu slomio Kadeten

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon podele bodova u utorak, drugi meč „dabl-hedera“ odigranog u dva dana dobio je Rajn Nekar Leven. Oba duela odigrana su u BBC areni u Šafhauzenu, kako bi se smanjio rizik od širenja koronavirusa. 

Kao nominalni domaći, Rajn Nekar Leven je u završnici ispustio prednost i umalo doživeo poraz, ali je dan kasnije odigrao mnogo bolje u završnici i serijom 6:0 u poslednjih deset minuta slomio otpor švajcarkog prvaka – 34:27 (15:15). 

Najvećim delom prvog, i dobrim delom prvog poluvremena Kadeten je imao neznatnu prednost na svom kontu, ali je suvi kvalitet ekipe iz Manhajma na kraju došao do izražaja. Još jednom se istakao Uve Genshajmer sa devet pogodaka, koliko je postigao i dan ranije, kada je rezultat ostao nerešen. Kirkeloke je pogodio sedam puta, Endi Šmid šest, dok je kod  domaćine osam puta mrežu tresao Gabor Ćasar.

Bili su to mečevi grupe D, u kojoj se nalaze dva balkanska predstavnika, Trimo Trebnje i Eurofarm Pelister. Igrači Kadeten Šafhauzena su u ovom dvomeču na simboličan način ukazali podršku svom kapitenu Dimitriju Kitelu, kojem je početkom godine dijagnostifikovan kancer.

Grupa D

RNL 9 (5 mečeva)

GOG 6 (5 mečeva)

Kadeten 4 (četiri meča)

Trimo Trebnje 4 (tri meča)

Eurofarm Pelister 3 (5 mečeva)

Tatabanja 0 (četiri meča)

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball