Balkan-Handball.com

LIGA KUP U RUKAMA SLOVENACA: „Plave lisice“ slavile u Šamberiju

Od početka do kraja silovito. Tako bi u jednoj rečenici glasio opis današnje pobede Monpeljea nad San Rafaelom u finalu francuskog Liga kupa.

Pozvaćemo i brojeve u pomoć, da bi smo objasnili kako je kantar tokom celog meča vukao na stranu Omejera i drugova: 15 – 6 u 23. minutu, na poluvremenu 17 – 11, sredinom drugog poluvremena i za San Rafael donekle prihvatljivih osam golova razlike (25 – 17), prihvatljivih, jer se do kraja meča razlika uvećala za novih pet golova i na kraju brojeve na semaforu zaustavila na 34 – 21.

Trener San Rafaela Goden je u prvom poluvremenu iskoristio dva tajm-auta, ali ni to nije pomoglo „Mornarima“ da uhvate talas i potope Monpelje. Ceo tok meča su bili u drugom planu. Omejer je opet dodao dosta sjajnih odbrana, pa ishod nije ni mogao biti drugačiji. Možda će San Rafael uzroke poraza potražiti i u umoru, a možda je i „potrošena municija“ tokom jučerašnjeg polufinalnog meča sa PSG-om i 47 postignutih golova tokom meča, koji je završio produžecima, a odluka je pala „sa sedmerca“. Danas su „Mornari“ mnogo grešili, 14 lopti su „poklonili“ protivniku, protivniku čija je klupa bila mnogo duža i sa koje su u borbu ulazili novi mladi asovi koji nisu spuštali ritam meča. Danas se među njima istakao Anketil. Niste pogrešno pročitali, ne čitate ni staru vest, 2014. godine je osvajanju Liga kupa Francuske veliki doprinos dao Artur Anketil, sin Frederika i bratanac legendarnog Grega Anketila.

U pobedničkoj ekipi su najefikasniji bili Akambre sa devet i Kavtičnik i Dolenec sa po sedam golova, dok su od egzekutorskog sivila u San Rafaelu „odskočili“ Košto sa šest i Olsen sa četiri gola. 

Sve u svemu, bilo je ovo jedno lepo popodne za sve ljubitelje rukometa u Francuskoj. Nedelju dana od spektakularnog trijumfa „Neuništivih“ nad Dancima i osvajanja još jednog zlata na Evropskom prvenstvu, rutinska pobeda i osvojen trofej za „Monpelje“. Verovatno će, ipak, brzo pasti u zaborav, jer već od srede se nastavlja elitna francuska liga D1, a „Veluks Liga šampiona“ i meč PSG-a sa Metalurgom je na programu za manje od nedelju dana.

R.P.

One Comment

  1. Pingback: NASTAVLJA SE LNH: “Sveci” posle posta u pokušaju da vrate lidersku poziciju :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *