Ljuba Vranješ dovodi Flensburg u Skoplje: Čeka nas 120 minuta dobrog rukometa do Kelna! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ljuba Vranješ dovodi Flensburg u Skoplje: Čeka nas 120 minuta dobrog rukometa do Kelna!

Ljuba Vranješ dovodi Flensburg u Skoplje: Čeka nas 120 minuta dobrog rukometa do Kelna!

zika.bogdanovic
4 komentari

Jedan od najboljih rukometnih stručnjaka na planeti, Ljubomir Vranješ, na pragu je ostvarenja velikog cilja svog kluba – nemačkog Flensburga, u kome je završio sjajnu igračku i započeo trenersku karijeru. Rukometni grad na dansko-nemačkoj granici više od svega želi plasman na svoj prvi F4. Tamo su bili svi klubovi iz vrha nemačke Bundeslige, osim onog iz “Flens Arene”. Zato o tome, koliko igranje u “Lanxess Areni” žele Anderson, Egert, Mogesen i drugovi, ne treba ni govoriti previše. Da li je zadovoljan žrebom, koji je njegov tim namerio na skopski Vardar, bilo je prvo pitanje koje je Balkan-Handball postavio bivšem srpskom selektoru:

– Zadovoljan, ako se to tako može reći. Mislim da je i Vardar zadovoljan. Isto tako, mogli smo da izvučemo Kil, Barselonu ili Vesprem. Sve utakmice u ovoj fazi biće teške, borba će trajati 120 minuta – kaže Vranješ i komentariše spektakularan trijumf Vardara nad HSV-om:

– Pre utakmice sam mojim igračima rekao da Vardar može da pobedi u Hamburgu, ali ipak je sve to iznenadilo. Vardar je igrao dobar i inteligentan rukomet.

Iz pozicije makedonskog sastava, mnogima znači to što će Flensburg u revanšu gostovati u hali “Boris Trajkovski”…

– Meni je svejedno ko je kada domačin. Moraš igrati 120 minuta dobar rukometa, kako bi došao do Kelna.

Paklen raspored je ispred nemačkog tima, borba za pehare u Bundesligi i EHF Ligi šampiona.

– Igramo i F4 Kupa protiv Rajn Nekar Levena naredni vikend. Mi smo navikli na takav tempo. Igrači su već godinama u tom ritmu. Naravno, svaka tri dana treba igrati na visokom nivou i to pravi problem igračima, kao i povrede, zbog kojih kao trener moraš da kalkuliraš.

Na našu konstataciju da je Makedonija u velikoj rukometnoj euforiji, sjajni trener odgovara…

– Pa, to je normalno. I trebaju biti. Tri kluba iz Skoplja u vrhu. Neverovatno.

SHOT-CLOCK TREBA PROBATI

“Vruća” tema među trenerskim svetom je i inicijativa da napad u rukometu bude vremenski ograničen. Vranješ ima stav po tom pitanju…

– Shot-clock je nešto što se može probati. Treba videti šta to konkretno znači za rukomet. Sigurno da bi bilo pozitivnih stvari, da znaš koliko vremena imaš za napad. Igra bi se ubrzala, ali sa njom bi se povećao i broj tehničkih grešaka, za šta opet možemo postaviti pitanje – da li je to dobro? Izmene u fazi napada i odbrane bi se teže obavljale, a rukomet bi se promenio u taktičkom smislu. Shot-clock bi napravio veći efekat na rukomet nego što to mislimo – slaže Vranješ svoje misli i dodaje:

– Sve zavisi od toga kakva budu pravila. Koliko puta mogu da šutnem u blok i nastavim da igram? Ako odigram pivotmenu loptu dve sekunde pre kraja, a ona se odbije od noge odbrambenog igrača, da li se napad nastavlja sa novim vremenom? U zavisnosti od pravila, sudije bi mogle da imaju drugačije probleme – zaključio je Vranješ.

Možda vam se dopadne

4 komentari

Vardar fan 03/04/2014 - 21:07

EDEN E VARDAR !!!!!

Odgovori
trenercina 05/04/2014 - 14:53

Objasni šta ti ovo znači na ovu celu Vranješevu priču?

Odgovori
Vardar fan 08/04/2014 - 01:48

Ke ti objasni Raul Gonzales na 21 i 26.04 :D

Odgovori
Emil Hristov 07/04/2014 - 14:37

Дали знае Врањеш што ги чека во Скопје ???

Тоа што ќе се случува во Борис Трајковски Европа не видела таков спектакл до сега во ракометот.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball