Balkan-Handball.com

Lovro Mihić nakon čuda u Danskoj: Sve je bilo protiv nas do poslednjih 30 minuta

Prethodni vikend u EHF Ligi šampiona obeležio je čudesan preokret Visle Plock, koja je nakon poraza na svom terenu 26:22 uspela da slavi protiv Silkeborga u Dankoj 27:20 i plasira se u osminu finala elitnog takmičenja. Levo krilo poljskog vicešampiona, Lovro Mihić, govorio je za Balkan-Handball.com nakon velikog podviga u kojem je učetvovao sa četiri pogotka iz isto toliko pokušaja.

-Zaista je neobično ovo što se dogodilo, napravili smo veliki podvig, ne samo zbog visoke pobede već i zbog okolnosti  u kojima je ostvarena. Sve je bilo protiv nas. Ostali smo bez Sulića nakon prve utakmice,a nakon 15 minuta revanša bez još dva igrača. Sve je to uticalo i na njih da se malo opuste i pomisle da su završili posao. Mi smo to iskoristili, kada smo prišli na jedan razlike osetili smo da imamo šansu, kao i da protivnik deluje izgubljeno. Kada smo poveli, sve je išlo kao po loju. Sigurno da sedam razlike nije realan odnos snaga, a na tom rezultatu možemo zahvaliti fenomenalnom golmanu Moravskom, koji je činio čuda u drugom poluvremenu. Ne računajući onaj pogodak u poslednjem minutu kada je sve bilo rešeno, primio je svega četiri gola u drugom poluvremenu. 

U jednom trenutku tokom prvog poluvremena gubili ste sa 15:11 i ostali bez dva igrača zbog crvenih kartona u svega 40 sekundi. Uz minus od četiri gola iz Poljske, delovalo je da je priča gotova?

-Znamo svi da utakmica traje 60 minuta. Naš prvi cilj je da probamo dobiti utakmicu, da ne razmišljamo odmah o neophodnoj razlici. Na kraju se otvorila prilika koju smo ikoristili na najbolji način. Neki igrači koji nisu blistali u dosadašnjem toku sezone su odigrali veliku rolu u Danskoj, a tu moramo istaći golmana Adama Moravskog. Još nisam video takvo poluvreme nekog golmana, da odbrani sve što je moguće odbraniti. Ali, tako nešto nam je trebalo da bi napravili čudo.

U poslednjih 30 minuta dvomeča ušli ste sa ukupnim zaostatkom od šest golova. Koji su bili saveti trenera Sabatea na poluvremenu?

-Dobro je bilo što smo ostali u utakmici, od minus četiri smo smanjili na minus dva, i sa tim zaostatkom ušli u drugo poluvreme. Znali smo da smo u utakmici, osećali smo da možemo igrati. Govorili smo o tome kako da dobijemo meč makar minimalnom razlikom, nismo govorili o prolasku dalje. Oni su bili u problemu jer su igrali bez Markusena, nisu imali ni levo krilo pa su morali igrati sa pivotmenom na toj poziciji. To nam je svakako olakšalo posao. Jasno nam je bilo da moramo nastaviti sa igrom koju smo uspostavili pri kraju prvog dela, i trčati što više možemo. Kada smo preokrenuli, sve se otvorilo, ništa nije moglo da nas zaustavi…

U osmini finala čeka vas odlični Seged…

-Poslednjih par godina ta ekipa konstantno napreduje, korak po korak. Osvojili su domaće prvenstvo posle puno godina, puno ulažu, imaju vrhunske igrače, po dva  na svim pozicijama, na nekim i po tri. Nisu slučajno bili dominantno drugi u grupi, iza PSŽ-a. Možemo igrati sa njima, ali nema sumnje da je velika razlika u suvom kvalitetu u njihovu korist. Ipak, dve utakmice su pred nama, moramo se dobro pripremiti i verovati da je sve moguće, kao što se ispostavilo u dvomeču sa Silkeborgom, ali i tokom prošle sezone, kada su Skjern i Monpelje napravili iznenađenja. 

-Imali smo minorne šanse protiv Silkeborga, i zbog rezultata u prvom meču i zbog kadrovskih problema. Posle ovakvog podviga, samopouzdanje nam je neuporedivo veće, i svakako da verujemo da možemo načiniti još jedan korak – zaključio je Mihić.

Foto: SPR Wisla Plock facebook

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *