Balkan-Handball.com

LŠ: Kielce, Vesprem i Flensburg slavili u gostima

U subotu su odigrana tri meča osmine finala VELUX EHF Lige šampiona, a u sva tri slavili su gostujući timovi. Vive Tauron Kielce i Vesprem su opravdali uloge velikih favorita, dok je Flensburg slavio golom tazlike u Monpeljeu.

Vesprem je pobedio Motor u Zaporožju 29:24 i tako praktično završio posao pre revanša u Mađarskoj. Tim novog selektora te zemlje Ćavija Sabatea do trijumfa jsu predvodili Sulić i Marguč sa po pet golova, dok je Nađ postigao jedan manje. Kod Motora istakao se Soroka sa sedam golova, dok je Burka postigao četiri.

Nešto lakši posao imao je Vive Tauron Kielce u Belorusiji. Poljski šampion je savladao Meškov Brest sa  32:28, tako da je tim Talanta Dušebajeva sebi olakšao posao uoči revanša. Fenomenaln meč je odigrao Mihael Jurecki sa deset golova, dva manje je postigao Bilecki. Zorman je postigao četiri gola, a Čupić i Štrlek po tri. Kod Meškova je najefikasniji bio Pavel Atman sa sedam golova, dok je Rastko Stojković postigao pet.
Veliku pobedu u gostima ostvarili su i rukometaši Flensburga koji su savladali Monpelje 28:27. Jakobson je pet puta bio precizan, dok su Glandorf, Mogensen, Svan, Toft Hansen i Šmit postigli po četiri gola. U poraženom timu najbolji su bili Slovenci – Gajić sa šest, Gaber sa pet, te Dolenec sa četiri gola.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *