Balkan-Handball.com

Lukas Nilson propušta SP u Egiptu

Jedan od najboljih švedskih igrača, Lukas Nilson, odlučio je da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo koje je januara naredne godine na programu u Egiptu.

Kako je obrazložio selektor „Tri krune“ Glen Solberg, levi bek Rajn Nekar Levena je odbio poziv iz porodičnih razloga i situacije sa koronavirusom. 

-Poštujem njegovu odluku i ne krivim ga. Svi smo mi ljudska bića i svi različito razmišljamo u situaciji u kojoj se nalazi čitav svet – prokomentarisao je Solberg odluku igrača koji je trebalo da bude jedan od nosioca igre Šveđana na Mondijalu u Africi. 

Lukas Nilson je igrao za reprezentaciju na svim velikim takmičenjima od 2016. godine, ali je propustio oktobarsko okupljanje i kvalifikacione utakmice za Euro 2022. Propustio ga je i Niklas Ekberg, ali je iskusni krilni igrač najavio da će se odazvati pozivu za SP ukoliko ga dobije. Od ranije je poznato da neće biti povređenog Mikaela Apelgrena, ali je dobra vest za Skandinavce da će se u nacionalni tim vratiti oporavljeni Andreas Palička. Na spisku nema ni veterana Kima Andersona, iako je bio planiran za olimpijske kvalifikacije prethodnog proleća.

Solberg će konačan spisak od 16 imena obelodaniti 14. decembra. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *