Balkan-Handball.com

Mađarice i Španci vladaju „peščanom“ Evropom

U živopisnom poljskom mestu Stare Jablonke, juče je završen „Euro Beach Tour“ Finalni turnir na kome smo dobili nove klupske šampione Evrope. Devojke mađarskog „Multihema“ i španske „Plaže Sevilje“ su zaposeli najviši stepen trona tako što su Mađarice prošlogodišnje srebro pretočile u vredniji metal pobedom nad ekipom „Vestsajt Amsterdam“, dok je Sevilja zagrebačkom „Detonu“ zlatnu medalju iz 2017. godine „downgrade“-ovala posle uzbudljivog šutauta.

„Sevilja“ je u finalu gubila posle prvog perioda (19:20), ali je u drugom zaigrala bolje (22:18) i potom u šutautu sa 6:2 došla do trijumfa. Bronza je pripala „Ekaterinodaru“ koji je pobedio Salgotorijani sa 2:0 (23:22; 17:16). Peti su momci „Tuarega“ koje su Rusi zaustavili u četvrtfinalu, ali su potom sa dve pobede protiv ekipa iz Nemačke i Portugala prišli najbliže polufinalistima. Treće mesto kod devojaka je osvojila ekipa „Plaže Alhesiras“ ispred Tima Poljska.

„Ćemo profili“ su takmičenje završili na osmom mestu, ali je Josip Matezović za Zagreb poneo trofej namenjen najboljem strelcu sa 132 poena (u 8 mečeva). Kod devojaka, najefikasnija je bila Kristina Konehero (Alhesiras) sa 111 poena. Trofeje MVP-a turnira su zaradili Isabel Bernard (Amsterdam) i Igor Nekludov (Ekaterinodar).  

X.Q

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *