Magdeburg ubedljivo do trećeg trofeja u Kupu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Magdeburg ubedljivo do trećeg trofeja u Kupu!

Magdeburg ubedljivo do trećeg trofeja u Kupu!

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon izgubljenih finala 2022. i 2023, pre toga i 2019, Magdeburg je konačno došao do trećeg trofeja u Kupu Nemačku. U finalnom duelu, pred prepunim tribinama Lankses arene, nije bilo milosti za Melsungen – 30:19 (13:11), koji će još morati da sačeka za prvi trofej.

Aktuelni prvak Evrope  i osvajač Super Globa je i te kako u igri da ostvari najupečatljiviju sezonu ikada. Kup Nemačke je osvojen, lideri su Bundeslige, a u četvrtfinalu Lige šampiona čeka ih dvomeč sa Kielceom.

Magdeburg je ostvario najubedljiviju pobedu u finalima Kupa Nemačke još od 1998, kada je Kil sa 30:15 dobio Nidervicbah.

Međutim, nije se slutilo da će tako biti do 40. minuta. Melsungen se do tada držao u egalu, ali nije mogao protiv fenomenalnog golmana Serheja Hernandeza, koji je zabeležio čak 20 odbrana i zalužio MVP priznanje.

Za ponedeljak uveče zakazano je veliko slavlje u GETEC Areni.

SC Magdeburg – MT Melsungen 30:19 (13:11) 

SC Magdeburg: Hernandez Ferrer (20 Paraden), Aggefors (Tor) – Chrapkowski, Musche, Claar (3), Kristjansson (2), Pettersson, Smarason (1), Magnusson (6), Hornke (3), Lagergren (2), Mertens (7), Saugstrup (1), O’Sullivan (2), Damgaard (1), Bergendahl (2)

Trainer: Bennet Wiegert

MT Melsungen: Morawski (3 Paraden), Simic (4 Paraden) (Tor) – Kühn, Balenciaga (1), Mandic (2), Sipos, Kristopans (2), Ignatow, Moraes Ferreira (2), Drosten, Jonsson (2), Arnarsson (1), Aho, Martinovic (4), Kastening (5), Pavlovic

Trainer: Roberto Garcia Parrondo

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball