Makedonci se sakupili - Stoilov: Poslednja šansa generacije! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Makedonci se sakupili – Stoilov: Poslednja šansa generacije!

Makedonci se sakupili – Stoilov: Poslednja šansa generacije!

Marko Marjanović
0 komentar

Sa prepolovljenim sastavom i bez selektora Ivice Obrvana, makedonska reprezentacija počinje pripreme za Evropsko prvenstvo koje 15. januara počinje u Poljskoj. Kako ne bi došlo do dugačke pauze, crveno – žuti kreću sa pripremama pod patronatom pomoćnog trenera Danila Brestovca, dok se Ivica Obrvan ne priključi timu.

Pored Srbije, Makedonija će se u prvoj fazi boriti sa Poljskom i Francuskom, a prve tri reprezentacije će izboriti plasman u drugi krug.

Startni pivotmen reprezentacije, Stojanče Stoilov, apostrofira duel sa komšijama kao apsolutni prioritet, a pobedu kao imperativ.

Nadam se da smo naučili nešto iz grešaka koje smo pravili na prethodnim takmičenjima. Ovaj tim dugo igra zajedno. Ovo prvenstvo  je poslednja šansa generacije. prilika da izborimo kvalifikacije za Olimpijske Igre. Svake godine smo sve stariji, neki igrači će se penzionisati posle ovog takmičenja, ne smem sada da otkrivam ko. Mislim da smo zreli, dovoljno da napravimo uspeh, a to bi za početak bila pobeda nad Srbijom. Grupa je za nekoga teška, za nekoga laka, ali smatram da sa svima možemo da igramo. Za nas će finale biti utakmica sa Srbijom (3. kolo, prim. aut.). To je uslov da bilo šta napravimo u Poljskoj. Imamo šansu da vidimo Olimpijske Igre, nadam se da nećemo razočarati – rekao je igrač Vardara.

Selekcija Makedonije će u januaru odigrati četiri kontrolne utakmice protiv Slovenije i Crne Gore, kao poslednju proveru pred put u Poljsku.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball