Makedonija bolja od Izraela u Skoplju – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Makedonija bolja od Izraela u Skoplju

U prvom od dva test meča sa Izraelom u dvorani SC „Boris Trajkovski“, reprezentacija Makedonije slavila je 31:28 (14:15). Gosti su pružili jak otpor učesniku narednog Evropskog šampionata, ali su momci Kirila Lazarova u poslednjih 15 minuta uspeli da prelome u svoju korist. 

Pravi rolerkoster viđen je u prvom poluvremenu. Izraelci su vodili 4:1, Makedonija prekorenula na 10:8, ali su gosti bolje finiširali i odneli minimalnu prednost na odmor. 

Selektor Lazarov je u prvom poluvremenu pretežno na terenu držao bekovsku postavu Đorgiev-Serafimov-Taleski. Crveni alarm upaljen je kada su Izraelci poveli sa 19:17 početkom nastavka. Makedonci su se od tog trenutka razbudili i zaigrali mnogo bolje.

Najpre su poveli sa 22:21, a potom se odvojili na tri razlike, i prilično lako održali tu distancu do samog kraja.

Golmani Mitrevski i Tomovski dali su odličan doprinos, a i te kako je pomogao i ulazak iskusnog Filipa Mirkulovskog, koji poput Lazarova, ima dvojnu ulogu – i na klupi i na terenu. 

Nenad Kosteski je koristio kontranapade i sa pet golova bio najefikasniji u pobedničkom taboru. Cvetan Kuzmanoski i Filip Kuzmanovski us po četiri puta tresli protivničku mrežu, a ukupno se čak 13 makedonskih reprezentativaca upisalo u strelce.

Drugi kontrolni meč ovih selekcija predviđen je za utorak od 18.00. Biće to poslednja prijateljska utakmica za Makedoniju, pred meč prvog kola Evropskog šampionata protiv Slovenije. U istoj grupi nalaze se još Crna Gora i Danska. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *