Makula kivan na EHF: Nismo pravili skandal oko osmine finala, ali ovo je neprihvatljivo! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Makula kivan na EHF: Nismo pravili skandal oko osmine finala, ali ovo je neprihvatljivo!

Makula kivan na EHF: Nismo pravili skandal oko osmine finala, ali ovo je neprihvatljivo!

Marko Marjanović
0 komentar

Jako čudna odluka krovne kuće evropskog rukometa da nekoliko mečeva EHF Lige šampiona i Lige Evrope registruje službenim rezultatima naišla je na razne komentare, kao što je i očekivano, najčešće klubova koji su izgubili bodove bez borbe.

Među njime je i lider grupe A, Flensburg, kojem su u mečevima protiv Vardara i Porta dodeljeni tehnički porazi, iako dueli nisu ni odigrani.

-Veoma sam ljut i razočaran što su klubovi u Ligi šampiona i Ligi Evrope samo obavešteni o ovoj odluci, bez ikakve diskusije, sastanka ili najave da će se to dogoditi – rekao je generalni direktor Flensburga, Dirk Smeške.

Razočaranje nije krio ni trener Maik Makula.

-Ne mogu ovo da razumem. Naravno, nije lako doneti fer odluku u kojoj niko neće biti oštećen, s obzirom na situaciju sa koronavirusom. Nakon promene formata, tačnije odluke da nema direktnog plasmana u četvrtfinale, pristali smo da igramo osminu finala ne želeći da pravimo skandal, ali je ova nova odluka o raspodeli bodova za zelenim stolom neprihvatljiva za mene – rekao je trener nemačkog tima. 

Nije se dugo čekalo na rekaciju EHF-a povodom ovih izjava iz Flensburga. U zvaničnom saopštenju stoji sledeće: 

-„U odgovoru na komentare povodom poslednje odluke, EHF ističe da su svi klubovi u Ligi šampiona i Ligi Evrope obavešteni o istoj 26. februara – pre zvaničnog saopštenja. Razlozi za nove odluke su jasni i dobro poznati. EHF traži od Flensburga da javno demantuje ono što su izjavili predstavnici kluba.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball