Marko Lasica: Primarni cilj su trofeji u Turskoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Marko Lasica: Primarni cilj su trofeji u Turskoj

Marko Lasica: Primarni cilj su trofeji u Turskoj

Stefan Branežac
0 komentar

Nova epizoda u karijeri Marka Lasice od nedavno je turski Bešiktaš. Levoruki Nikšićanin posle tri sezone provedene u Temišvaru, došao je u redove šampiona Turske sa kojim će nastupati u EHF Ligi Šampiona. O razlozima dolaska u klub iz Istanbula, ambicijama u predstojećoj sezoni, govori za Balkan-Handball.com.

-Finansijska situacija u Temišvaru nije sjajna, bio sam primoran da promenim sredinu, a izbor je pao na Bešiktaš. Prve godine u Rumuniji je bilo jako loše, druge se situacija malo stabilizovala, da bi prošle sezone bili katastrofalni uslovi.– iskren je Marko Lasica.

Period privikavanja na novu sredinu protiče lakše uz saigrače sa Balkana, a ambicije turskog šampiona u predstojećoj sezoni usmerene su pre svega na nastavak dominacije u domaćim okvirima.

-Iskreno, malo mi je teško, Istanbul je veliki grad, imam tu sreću da su mi saigrači Pribak, Nuić i Tomić, dosta mi pomažu, pa ne mogu previše da se žalim. Želim što bolje da se spremim za sledeću sezonu.– ističe crnogorski internacionalac i dodaje:

-Mislim da imamo dobru ekipu, možemo da se plasiramo među 16 najboljih ekipa u EHF Ligi Šampiona, ali prevashodni cilj je nastavak dominacije u Turskoj.

Bešiktaš formu za predstojeću sezonu brusi na Međunarodnom turniru u Strugi, gde su imali jake provere protiv Celja, Tuluza, Eurofarma i švedskog Alingsas. U turskom timu su zadovoljni prikazanim, uzimajući u obzir da su pre pet dana završili rad na fizičkoj pripremi.

-Završili smo jedan deo priprema, zadovoljni smo prikazanim, pre pet dana smo počeli da radimo sa loptom. Prve tri utakmice smo odigrali izuzetno dobro, u susretu sa ekipom švedskom ekipom evidentan je bio pad u igri, ipak je teško odigrati četiri utakmice u isto toliko dana protiv ovakvih protivnika. Predstoji nam težak rad, ali nadam se najbolje.– zaključio je Marko Lasica

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball