Mediteranska i juniorska reprezentacija Srbije remizirale u Šumicama - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Mediteranska i juniorska reprezentacija Srbije remizirale u Šumicama

Mediteranska i juniorska reprezentacija Srbije remizirale u Šumicama

Marko Marjanović
0 komentar

Dve selekcije koje se pripremaju za predstojeća važna takmičenja, Mediteranske igre i Evropsko prvenstvo za juniore, odmerile su snage i priredile odličnu utakmicu u SC Šumice. Velika borba i preokreti, kao i neizvesnost koju su u finišu priredili akteri meča rezultirala je nerešenim ishodom na kraju. Izabranicima Tonija Đerone bila je ovo kontrolna utakmica pred odlazak u Alžir 23. juna i prilika da nakon tranažnog perioda selektor na delu vidi ekipu koja će Srbiju predstavljati na Mediteranskim igrama. Juniorska selekcija je ovom utakmicom započela drugu fazu priprema za Evropsko prvenstvo i niz provera koje im predstoje do takmičenja koje se održava od 7. do 17. jula u Portugalu.

MEDITERANSKA REPREZENTACIJA – JUNIORSKA REPREPREZENTACIJA 34:34 (19:14)

MEDITERANSKA REPREZENTACIJA: Jandrić, Trnavac, Bomaštar 1, Šotić 2, Vorkapić 7, Milenković, Borzaš, Milosavljević 1, Vignjević 3, Milić 2, Kojadinović 3, I. Popović 3, Pavlović 1, Golubović 1, V. Popović 1, Petrić, Ratković 1, Grozdanić 8

JUNIORSKA REPREZENTACIJA: Perić, Mrdović, Simić 1, Šmigić 1, Kovačević, M. Dodić 4, Mirković 1, Rogan 1, Predović, Maljević, Tasić, Kos 10, S. Dodić 11, Stamenković, Čabrilo 3, Ćosić, Podunavac, Stanisavljević 1, Barbatesković 1, Zekić

Mediteranska selekcija je kontrolisala igru u prvom poluvremenu i osim vođstva juniora u uvodnim minutima, „mediteranci“ su imali rezultatsku prednost u prvih trideset minuta. Sredinom prvog dela igre izabranici Tonija Đerone poveli su sa 10:6 i tu razliku uspevali da održavaju do kraja poluvremena.

Juniori su pružili odličnu igru u nastavku. Zaostatak od šest golova sa početka drugog poluvremena su borbenom i požrtvovanom igrom uspeli najpre da anuliraju a zatim i da povedu sa dva gola razlike 27:25 u 46. minutu. Izabranici Đorđa Teodorovića su serijom od 5:0 sredinom drugog dela igre okrenuli rezultat u svoju korist, pre svega golovima Stefana Dodića i Miloša Kosa. Mediteranska ekipa je ubrzo uzvratila udarac pa je meč ušao u neizvesnu završnicu u kojoj se vodila velika borba za svaku loptu. U finišu su se posebno istakli čuvari mreže obe ekipe, Mrdović i Bomaštar, koji nisu dozvoljavali da rezultat prevagne u nečiju korist, pa je rezultat na kraju glasio 34:34.

Najefikasniji u redovima mediteranske selekcije bili su Miloš Grozdanić sa 8 i Vukašin Vorkapić sa 7, dok su se u juniorskoj reprezentaciji istakli Stefan Dodić sa 11 i Miloš Kos sa 10 postignutih golova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball