Balkan-Handball.com

Metalurg se oprašta od LŠ u Skoplju, Červar na tribinama

Lino Červar je ponovo u Skoplju. Tajanstvena saga oko toga da li će i u kojoj formi hrvatski selektor ostati vezan za skopski Metalurg, nastavlja se njegovim povratkom u makedonsku prestonicu, gde će tim iz „Autokomande“ odigrati svoj poslednji meč pred domaćom publikom u EHF Ligi šampiona ove sezone (17.30).

Rival je Motor iz Zaporožja, ekipa koja se izborila već za doigravanje za TOP 16 fazu, ali je uprkos tome, jedva izbegla poraz od makedonskog sastava u Harkovu pre par nedelja.

  • Dva najbolja meča u EHF Ligi šampiona ove sezone smo odigrali na gostovanjima Medvedima i Motoru. Onaj u Ukrajini je bio najbolji ove sezone. Njima prepuštamo ulogu lidera, s obzirom da je reć o iskusnoj i kvalitetnoj ekipi koja zna da kazni greške. Naše šanse gledam u odbrani, gde smo podbacili u par poslednjih mečeva, što se vidi i po broju primljenih golova. Potrebna je i podrška golmana, ako budu imali 13-14 odbrana, to može da presudi, a u napadu moramo da tražimo čistu šansu. Vezano za to ko će voditi ekipu, ja ću biti na parketu, a Lino na tribinama. Vratio se u Skoplje, poslednje treninge smo zajedno vodili i svaki njegov savet će nam biti od koristi – rekao je u najavi meča trener Metalurga, Aleksandar Jović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *