MI: Hrvati i Crnogorke na 100% - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa MI: Hrvati i Crnogorke na 100%

MI: Hrvati i Crnogorke na 100%

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: Stefan Branežac

Posle drugog takmičarskog dana na Mediteranskim igrama u Taragoni, mnoge stvari su jasnije kada je reč o plasmanu u sledeću fazu takmičenja.

Kada je reč o muškom delu takmičenja, Slovenija i Crna Gora našle su se u istoj grupi A. Upravo su ove dve ekipe odigrale meč prvog kola, iz kojeg je Slovenija izašla kao pobednik (41:28). S’ obzirom da se u ovoj grupi nalaze tri ekipe, Crnogorci su bili slobodni u drugom kolu, a selekcija Slovenije je pretprela poraz od Tunisa rezultatom (32:29). Slovenija je slobodna u poslednjem kolu, a meč između Crne Gore i Tunisa odrediće putnike u dalju fazu takmičenja iz ove grupe.

Hrvatska je u konkurenciji rukometaša opravdala ulogu jednog od favorita za najviši plasman i bez većih problema ostvarila dve pobede nad Italijom (30:26) i Alžirom (37:26). Sa ove dve pobede, Hrvati su usamljeni na prvom mestu grupe B i čekaju protivnika u četvrtfinalu.

Srbija je silovito startovala ubedljivom pobedom nad Egiptom (42:33), da bi danas u meču drugog kola remizirala sa Turskom (24:24). Sa osvojenim bodom iz ovog susreta, izabranici Đorđa Rašića zadržali su prvo mesto u grupi D i imaju dobre šanse da se plasiraju u četvrtfinale. U istoj ovoj grupi, selekcija Makedonije pretrpela je dva poraza i na taj način izgubila sve šanse za plasman u sledeću rundu takmičenja. Bolji od Makedonaca u meču prvog kola bili su Turci (29:26), da bi im u drugom kolu poraz nanela selekcija Egipta (34:29). U meču poslednjeg kola grupe D, snage će odmeriti reprezentacije Srbije i Makedonije.

Plasman posle dva odigrana kola u konkurenciji rukometaša:

Grupa A:                                              

 1. Slovenija 2 – 2                               
 2. Tunis 1 – 2                                     
 3. Crna Gora 1 – 0                             

 

Grupa B:

 1. Hrvatska 2 – 4
 2. Italija 1 – 0
 3. Alžir 1 – 0

 

Grupa D:

 1. Srbija 2 – 3
 2. Turska 2 – 3
 3. Egipat 2 – 2
 4. Makedonija 2 – 0

SILNE CRNOGORKE

U ženskom delu takmičenja nalaze se četiri reprezentacije sa Balkana. Slovenija je smeštena u grupu A, sa jednim od glavnih pretendenata na najviši plasman, domaćom selekcijom Španije. Upravo ove dve reprezentacije sastale su se u prvom kolu, a pobedu je odnela Španija rezultatom (29:17). Slovenija je zadržala šanse za plasman u polufinale, pobedom nad selekcijom Portugala u drugom kolu rezultatom (29:24). Do kraja grupne faze takmičenja, Slovenke će odmeriti snage sa reprezentacijama Italije i Grčke.         

Žreb je u drugu grupu svrstao tri reprezentacije sa Balkana, Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju. Crnogorke su svoju snagu pokazale u meču prvog kola kada su ubedljivo pobedile branioca zlatne medalje sa prethodnih Mediteranskih igara u Mersinu, Srbiju, rezultatom (36:22). U meču drugog kola, Crna Gora je zabeležila još jednu ubedljivu pobedu, ovaj put nad selekcijom Turske (34:21). Nakon uvodnog poraza, Srpkinje su pobedile Egipat (33:21), te na taj način zadržale šansu za plasman u polufinale. Makedonke su bez većih problema ostvarile pobedu na premijeri, savladana je Turska (31:26), da bi u drugom kolu bile slobodnog, zbog neparnog broja ekipa u grupi. U mečevima trećeg kola, Crna Gora će imati priliku da obezbedi plasman u polufinale eventualnom pobedom nad Egiptom, dok će Srbija i Makedonija svoju kartu za polufinale tražiti u međusobnom duelu.     

Plasman posle dva odigrana kola u konkurenciji rukometašica:

Grupa A:

 1. Španija 2 – 4
 2. Italija 1 – 2
 3. Slovenija 2 – 2
 4. Portugal 1 – 0
 5. Grčka 2 – 0

Grupa B:

 1. Crna Gora 2 – 4
 2. Makedonija 1 – 2
 3. Srbija 2 – 2
 4. Egipat 1 – 0
 5. Turska 2 – 0

                           

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball