Milan Đukić (Meškov Brest): U Belorusiji "nema zime" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Milan Đukić (Meškov Brest): U Belorusiji „nema zime“

Milan Đukić (Meškov Brest): U Belorusiji „nema zime“

zika.bogdanovic
1 komentar

Belorusija je postala Meka za rukometaše sa naših prostora. Kriza u Španiji, kao i drugim delovima Evrope, preseljava težište sve više na istok. Poljska je napravila dva TOP kluba, a sve bliža da to uradi je i Belorusija. Dinamo Minsk igra Ligu šampiona, a možda i najbrojniju koloniju Ex-Yu igrača u Evropi ima Meškov iz Bresta. Jedan od onih koji je ovog leta pristigao u zemlju, gde rukomet polako vraća svoje stare pozicije i slavu iz vremena SSSR-a je i Milan Đukić (27), nekadašnje desno krilo kragujevačkog Radničkog i banjalučkog Borca, povremeni srpski reprezentativac:

– Vreme prolazi brzo, s obzirom da smo dosta vremena proveli na pripremama u Poljskoj i u Tomasovki (Belorusija). Uz to učestvovali smo i na turniru u Strugi, tako da su prva dva meseca u Brestu proletela – kaže Kragujevčanin.

Prilagođavanju sigurno pomaže i to što vas ima dosta sa ovih prostora u klubu (Božić, Vukić, Čančar, Karačić, Šćepanović…)…

– Dosta znači kada imaš s kim da popričaš. Lepo sam se uklopio. U suštini, sve je isto kao u Srbiji. Malo je hladnije za nekih 5 do 10 stepeni. Hrana je slična, tako da sam se i na to navikao.

Što se tiče kluba, tu nema greške. Meškov izrasta u giganta…

– Klub je dobro organizovan. Finansijski je dosta jak, a ako kažem da je glavni sponzor Gasprom, onda to sve dovoljno govori. Što se toga tiče, nema zime – kaže kroz smeh Đukić.

Ambicije kluba su visoke, kako u SEHI, tako i Kupu EHF…

– Pobedli smo dva puta Konversano, u drugom kolu Kupa EHF nas čeka Nexe, a naš cilj je da dođemo do grupne faze takmičenja.  U domaćem prvenstvu, Dinamo Minsk je neprikosnoven prethodne tri godine, ali nama je cilj da im pomrsimo račune. Liga je sastavljena od samo šest klubova, igramo po četvorokružnom sistemu, tako da ćemo imati dovoljne prilika da se nadmećemo sa njima – uveren je Đukić.

Ono što je svakako sigurno, naputovaće se “Meškovci” zbog učestvovanja u SEHA ligi, ali to mu dođe kao dobar dodatak lošem prvenstvu, a i način za afirmaciju igrača…

– Od SEHE očekujem da bude bolje organizovana nego prošle sezone. Očekujem dosta jakih utakmica, jer kao što rekoh domaće prvenstvo je baš slabo.

Za reprezentaciju si poslednje nastupe upisao na “Kupu Nacija” u oktobru prošle godine, neposredno pre EURO 2012, za koje si bio na širem spisku…

– Upravo tako, od tada me nema. SEHA liga je ta koja može da mi ponovo otvori vrata reprezentacije. Potrudiću se da ostavim što bolji utisak na selektora Vukovića – zaključuje našu priču Milan Đukić.

photo: vivetargi.pl

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball