Mirkulovski pred Rumune: Moramo iskoristiti našu publiku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Mirkulovski pred Rumune: Moramo iskoristiti našu publiku!

Mirkulovski pred Rumune: Moramo iskoristiti našu publiku!

Marko Marjanović
0 komentar

U okviru pretkola baraža za naredno SVetsko prvenstvo, reprezentacija Makedonije u četvrtak od 19.00 dočekuje Rumuniju, sa željom da stvori što povoljniji rezultat pred revanš, koji je na programu u nedelju u Bukureštu.

Jedan od najiskusnijih u redovima balkanske selekcije, Filip Mirkukovski, apeluje da treba maksimalno iskoristiti domaći teren.

-Prošli smo mnogo kvalifikacija i baraža. Rumunija je relativno poznat protivnik, igrali smo baraž sa njima 2018. godine. Nezgodni su, mislim da smo izvuklu najtežeg rivala u ovoj fazi. Međutim, shodno reputaciji, svesni smo uloge favorita. Očekujem dva teška meča, ali sada je najvažnije za nas da odigramo što bolje pred domaćom publikom, da iskoristimo naše navijače i odemo u Bukurešt sa što većom zalihom.

-Posle dve i po godine, konačno ćemo igrati pred punom dvoranom. Želimo da se iskupimo i za loše Evropsko prvenstvo, kako igrači tako i stručni štab. Kiril Lazarov i ja imamo veliku želju da izborimo dvomeč sa Česima, i da se oprostimo kao igrači od nacionalnog tima plasmanom na Svetsko prvenstvo. To je dodatni motiv. 

-Naravno, postoji i pritisak, jer ako ne prođemo Rumune vratićemo se mnogo unazad. Ipak, dovoljno smo iskusni da se sa tim izborimo.

-Što se tiče Rumuna, nema puno promena u odnosu na naš prethodni duel, ni kod njih ni kod nas. Imaju nekoliko povređenih igrača, ali to ne umanjuje njihov kvalitet. Te 2018, prošli smo prilično tesno, ali sada očekujem drugačiji dvomeč, oni su prilično napredovali, žele da stave muški rukomet u prvi plan ispred ženskog, koji je i dalje uspešniji. Očigledno je da su bolji sa trenerom Paskvalom, i neće biti lako ostvariti prvi cilj, a to je pobeda sa što većom razlikom – zaključio je Mirkulovski.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball