Mladen Krsmančić vodio Čurgo do istorijske pobede u Segedinu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Mladen Krsmančić vodio Čurgo do istorijske pobede u Segedinu!

Razna se čuda dešavaju u vreme koronavirusa, pa je tako srušen i nestvaran, neverovatan niz Pik Segeda. Tim Huana Karlosa Pastora je u subotu  poražen na svom terenu od Čurga 30:33 (11:12), u okviru 15. kola mađarskog prvenstva. 

Briljirao je Mladen Krsmančić sa osam golova, koliko je u poraženom taboru postigao i Bogdan Radivojević. 

MOL-PICK SZEGED – Csurgói KK 30–33 (11–12)

MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojević 8/4, Henigman 2, Bombač 4, Bánhidi 6, Bodó 5, M. Stranovsky 2, Kaspárek 1, Canellas 1, Gaber, Mačkovšek 1

Csurgói KK: Tatai – Vasić 2, Leimeter 1, Hanusz 6, Szeitl 5, Borsos 4, Kovacsevics 1, Pallag (goalkeeper), Popovics, Krsmančić 8/3, Vasvári, Krecic 3, Gábor 3

Tim koji sa klupe predvodi Alem Toskić naneo je prvi poraz Pik Segedu kod kuće još od 2017. godine, kada je u okviru Lige šampiona Visla Plock slavila 24:25.

Dalje, upravo je Čurgo poslednji tim koji je, ne računajući Vesprem i Tatabanju, pobedio Pik Seged u mađarskom prvenstvu – bilo je to u februaru 2015. godine (Čurgo-Pik Seged 30:27).

U treći, najneverovatniji podatak koji je proizvela ova utakmica, zaista je teško poverovati, toliko da se moramo od njega unapred ograditi. Naime, po nekim izvorima, ne računajući Vesprem, Čurgo je prvi mađarski tim koji je u prvenstvenom meču pobedio Pik Seged u gostima još od 1993. godine, kada je bodove iz Segedina odneo Đer! Nadamo se da će mađarske kolege proveriti, a potom potvrditi ili demantovati ovaj podatak koji kruži društvenim mrežama.

 

Foto: cskk.hu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *