Momir Ilić: Ujedinjenje tima, kluba i grada je preduslov uspeha! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Momir Ilić: Ujedinjenje tima, kluba i grada je preduslov uspeha!

Momir Ilić: Ujedinjenje tima, kluba i grada je preduslov uspeha!

Marko Marjanović
1 komentar

Novi šef stručnog štaba Vesprema, Momir Ilić, izneo je prve utiske po postavljanju na funkciju u intervjuu za klupski sajt. „Bombarder sa Bukulje“ je prihvatio ogroman izazov na samom startu trenerske karijere, u vidu zadatka da posrnulog giganta vrati u sam vrh evropskog rukometa.

Kako si se osećao kada ti je menadžment ponudio mesto trenera:

-Zaista jedinstven osećaj, kada ti klub poput Vesprema ponudi mesto šefa stručnog štaba, ne može biti drugačije. Izazov je ogroman, između ostalog i zbog činjenice da sam ovde igrao poslednjih šest godina karijere, a potom dve godine radio kao trener u mlađim kategorijama. Ovo je ostvarenje velikog sna, ali ujedno i prvi korak na zajedničkom putovanju. Teško je zamisliti veći izazov od ovog, i moram se zahvaliti klubu na velikom poverenju koje mi je ukazano.

Da li si stigao da razgovaraš sa svim igračima, kakva je njihova reakcija?

-Naravno, razgovarao sam sa svima. Znam, čujem i vidim da ima različitih pogleda na novi stručni štab, ali duboko verujem u profesionalizam svih igrača. Kao trener, daću sve od sebe da nas vratim na pravi kolosek. Važno je da sve svi slažemo u jednom – moramo se za svoje ciljeve boriti kao tim, kao porodica. Ne postoji drugi put do uspeha.

Do sada je Vesprem igrao po španskom sistemu, može li se u tom pogledu očekivati neka promena?

-Osnova ekipe je godinama unazad igrala u španskom sistemu. To je sistem u koji verujem. Međutim, mi takođe možemo igrati skandinavski i jugoslovenski sistem rukometa, jer imamo takve igrače u timu. Kao trener, možeš i moraš „kuvati“ sa sastojcima koji su ti na raspolaganju, zavisno od rostera ekipe, na koji trener mora da prilagodi taktiku. Na kraju je važan rezultat.

Vesprem u timu ima četiri srednja beka, kako rasporediti njihovu minutažu?

-Odgovor je jednostavan, trebaće nam puno pomoći na poziciji levog beka, tako da će neko od plejmejkera uvek igrati na toj poziciji. 

Kako povratiti onu snagu koja je dugo krasila Vesprem – jedinstven, motivisan i dobro konstruisan tim, koji lomi rivale moćnom odbranom?

-Ponavljam, moj najvažniji zadatak je da svi radimo kao tim, kao velika porodica koja je posvećena istom, zajedničkom cilju. Naravno, to ne uključuje samo igrače, već i čitav klub, navijače i grad. Računamo na njihovu podršku, tražimo njihovo poverenje. Ovi igrači će tada dati sve što imaju u svakoj utakmici. Dobro ih poznajem, velika je prednost za mene što sam sa svima njima bio u svlačionici prošle sezone. Poznajem način na koji svako od njih razmišlja, i verujem da ćemo ujedinjeni krenuti u narednu sezonu – zaključio je srpski as.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Zaklapaca 11/07/2021 - 17:09

I Velja da vam da blagoslov
jer ako Velja ne blagosilja tvoj rad ti si nista jer te on tako ubedio.
Osvesti se i budi svoj covece !!!

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball