Muke Alfredove: Ni Vide ne želi da igra na Svetskom prvenstvu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Muke Alfredove: Ni Vide ne želi da igra na Svetskom prvenstvu!

Daleko će biti Nemačka od najjačeg sastava na predstojećem Svetskom prvenstvu u Egiptu (13-31 januar). Nakon što su Tim Suton i Franc Semper otpali zbog rupture prednjh ukrštenih ligamenata kolena, Alfred Gislason će morati da planira sastav i igru bez dva još važnija igrača – Patrika Vinčeka i Fabijana Videa. 

Patrik Vinček je odbio da igra na Mondijalu jer ne želi da ostavi porodicu samo na četiri nedelje u aktuelnoj situaciji pandemije koronavirusa. 

-Bilo bi nesavesno da odem sa reprezentacijom na tako dug period. Svi koji me poznaju dobro znaju da mi je porodica apsolutni prioritet. Ne smem da dozvolim rizik da, dok sam ja u hotelskoj sobi, moja supruga mora da svakog dana ide na posao i potom sama brine o deci kada se vrati kući. A pritom se vrlo lako može dogoditi da radnje u Kilu budu zatvorene, ili da se situacija na neki drugi način dodatno pogorša – obrazložio je svoju odluku kružni napadač prvaka Nemačke, koji bi izvesno bio stup odbrane nacionalnog tima.

U Egiptu neće biti ni Fabijana Videa. Desni bek Fukse Berlina se tek nedavno vratio na teren nakon oporavka od povrede ramena, koje je, po njegovom objašnjenju, još uvek rovito i nespremno na napore kakve iziskuje planetarno nadmetanje. 

-Uvek sam sa ponosom nosi dres reprezentacije i zaista bih želeo da igram na Svetkskom prvenstvu jer verujem u mogućnosti našeg tima. Ipak, sa velikim žaljenjem sam morao da otkažem Alfredu, jer moje rame jednostavno ne bi izdržalo konstantne napore neophodnog inteziteta – rekao je Vide za nemačke medije. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *