Balkan-Handball.com

NAŠ, A RUMUNSKI: Politehnika slavila u Konstanci u „YUGO derbiju“

U prvom kolu rumunskog prvenstva, Politehnika iz Temišvara trenera Pere Miloševića slavila je na gostovanju, još jednoj balkanskoj koloniji, ekipi Dobrudže 26:25 u Konstanci! Kuriozitet daleko zanimljiviji od dva boda na gostovanju na početku prvenstva bio je broj igrača sa prostora Ex-Yu na terenu, uz stručne štabove. Kada je sudija dao znak za početak utakmice na terenu je bilo 12 Balkanaca i samo dva Rumuna!

Starteri u tima Đorđa Ćirkovića su bili Vujadinović na krilu, Angelovski i Čutura na bekovima, Nikolić na „liniji“ i Šijan na golu.

Pero Milošević, trener Temišvaraca, sezonu je započeo sa 7 od 7 momaka sa naših prostora. Na krilima su bili Marjanović i Lasica, na golu odlični Daskaloski, a bekovsku liniju su sačinjavali Lazarov, Milošević i Simović, dok je na pivotmenu bio Pejović.

HC Dobrogea Sud Constanţa (Djordje Cirkovic): Dane Sijan 7 odb, Ionuţ Rudi Stănescu 2 odb, Zoran Nikolic 5, Dalibor Cutura 4, Laurenţiu Toma 4, Pedrag Vujadinovic 3, Nikola Crnoglavac 3, Branislav Angelovski 3, George Buricea 3, Mladen Rakcevic, Ionuţ Săulescu. Prezenţi la teren: Dan Vasile

CSM Poli.Timişoara (Pero Milosevic): Zlatko Daskaloski 17 odb, Adam Savic 1 odb; Marko Lasica 5, Filip Marjanovic 4, Filip Lazarov 4, Marko Simovic 4, Andrei Sânteiu 3, Vuk Milosevic 2, Leonard Ştefan 2, Robert Furak 1, Marko Pejovic 1, Andrei Păiuş.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *