Nećemo ga gledati još dugo: Sagosen mora na novu operaciju, minimalni izgledi za nastup na SP! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nećemo ga gledati još dugo: Sagosen mora na novu operaciju, minimalni izgledi za nastup na SP!

Nećemo ga gledati još dugo: Sagosen mora na novu operaciju, minimalni izgledi za nastup na SP!

Marko Marjanović
0 komentar

Početkom juna, iz Kila su javili da je Sander Sagosen uspešno operisan, i da će oporavak teći po prethodnim prognozama. Međutim, mesec dana kasnije, stižu loše vesti o situaciji sa jednom od najboljih rukometaša današnjice.

Naime, ispostavilo se da operacija nije uspela, i da će Norvežanin morati ponovo pod nož. Kako je pojasnio fizio norveške reprezentacije, Harald Markusen, Sander je došao kući nakon operacije, ali se na prvoj, pretpostavljalo se rutinskoj kontrolu, ispostavilo se da nije sve kako treba. Položaj zgloba nije bio optimalan, a s obzirom na potrebe vrhunskog sportiste, Sagosen će morati ponovo da se operiše, kako bi se vratio na teren fukcionalan kao ranije. 

Nova operacija biće izvedena u ponedeljak ili u utorak. Po svoj prilici i medicinskim prognozama, minimalne su šanse da se igrač Kila vrati na teren do januara, odnosno početka Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Tačnije, fraktura će izvesno zarasti do tada, ali će nakon toga biti neophodno vreme da se zglob vrati u trenažni proces, i da bude spreman za napore.

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball